toggle menu

Edvard blev nummer 3000 i Bajens ungdomsled

Av Axel Pershagen, Publicerat för 7 år sedan.

Hammarby har numera 3 000 fotbollsspelande ungdomar i föreningen. En fantastisk utveckling, enligt föreningschef Peter Kleve. Edvard Cegrell, som blev nummer 3000, är född 2012 och ser fram emot att gå i sin storasysters fotspår.

 

Hammarbys 3000:e knatte blev Edvard Cegrell. Till våren börjar Edvard spela tillsammans med de andra barnen födda 2012 och pappa Mattias berättar vem vår 3 000:e spelare är:

– Edvard är en glad och busig kille på fyra och ett halvt år som gillar fotboll, båtar och att snickra!

 

Varför valde ni just Hammarby?

– Vi valde Hammarby för att det är det självklara valet för alla Söderortsbor. Extra kul att spela för en stor klubb med rik historia och oöverträffad supporterkultur.

 

Hur ser Edvards relation ut till Hammarby sedan tidigare?

– Han har en idol och förebild i storasyster Leah som redan spelar i Hammarby.

 

Vad förväntar ni er av Hammarbys ungdomsverksamhet?

– Vi förväntar oss mycket skoj och bus, rolig träning, glada kamrater samt engagerade och härliga tränare!

 

Edvard är född 2012 och fyller alltså 18 år 2030. Tror du att vi får se en debut i A-laget ungefär då?

– Då skulle jag bli mycket förvånad, men han kanske har ärvt mammas fina bollsinne och kämpaglöd!

 

Hammarbys föreningschef Peter Kleve välkomnar Edvard tillsammans med alla andra 2012:or och noterar att verksamheten växt något otroligt på sistone.

 

– Det här innebär att vi sett till antal aktiva spelare är en av Europas största klubbar. Trycket på att få spela fotboll i Hammarby är jättestort. På grund av planbristen i Stockholm så kan vi inte ta emot alla som söker sig till oss, men det är jättekul att vi lyckas ta emot så pass många barn som vi gjort.

 

– Det läggs ner ett enormt jobb för att förverkliga dessa barns grönvita drömmar. Framför allt skulle jag vilja ge en stor eloge till några som ofta jobbar i det tysta, våra sportchefer på breddsidan Daniel Engström, Andreas Jonsson, Jesper Sporre och Bo Wester. Utan dem hade vi aldrig klarat av detta. Man ska komma ihåg att vi bara var 800-900 spelare för sex år sen, Hammarby har stått för en enorm utveckling de senaste sex åren.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS