toggle menu

ANNONS

Pablo tillbaka i Bajen – som players manager

Av Love Gustafsson, Publicerat för 8 år sedan.

För en tid sedan meddelade Pablo Piñones-Arce att han avslutar sin karriär som spelare. Nu är det dock klart att han fortsätter jobba inom fotbollen, och det i en administrativ roll i Hammarbys ledarstab. Pablo blir så kallad players manager med ansvar för frågor som går utöver spelarnas fotbollsmässiga sysslor.

 

– Vi är väldigt glada över att ha fått in Pablo i vår organisation. Han kommer att få en administrativ roll där han kommer att hjälpa spelarna med de situationer som kan uppstå runt omkring fotbollen, och han kommer att fungera som en förlängd arm in i spelargruppen. Pablo kan hela vår verksamhet efter sin tid som spelare här, och han har en analytisk förmåga vilket är viktigt när man jobbar tätt ihop med spelargruppen i kombination med hans fotbollskunskaper, säger sportchef Mats Jingblad.

 

Pablo kommer att jobba som players manager på deltid fram till årets slut, därefter ska man ta ställning till en eventuell fortsättning. Pablo driver även ett eget företag som personlig tränare, ett yrke han kommer att kombinera med sin nya tjänst i Hammarby.

 

– Det känns fantastiskt kul. Det här är något jag har strävat efter, att få vara en del av den här klubben och den här verksamheten. Jag tror att jag kan tillföra väldigt mycket och hjälpa till på många plan. Jag kommer att vara en länk mellan spelargruppen och ledarstaben och klubben i övrigt. Spelarna ska kunna känna att de har någon att vända sig till när det gäller stora som små saker. Jag ser också mycket fram emot att få följa tränarstaben på nära håll, säger Pablo.

 

Pablo presenterades i sin nya roll för spelartruppen på torsdagen, och han fick ett varmt välkomnande.

– Jag möttes av härliga applåder från spelarna och jag har haft ett första snack med ledarstaben. Det känns som sagt otroligt kul att vara tillbaka och få den här möjligheten, det är en uppgift jag kommer ta mig an helhjärtat, säger han.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS