toggle menu

Krönikor

Krönika: Helt sjuka sätt

Av Hans-Olov Öberg, Publicerat för 7 år sedan.

Åsikterna är krönikörens egna och behöver inte stämma överens med Hammarby Fotbolls hållning.

 

Det var kommentaren från en av de besegrade blåränderna som satte mig på spåret.
”Jag fattar inte hur det blir så här. De gör mål på helt sjuka sätt”.

Kommentaren visar precis vad det är frågan om. Jag har letat så länge efter just denna förklaring.

När Bajen är bra, gör vi mål på ”helt sjuka sätt”.

 

Man kan förvisso fråga sig vad som är så sjukt med att en ytterback eller fältare drar in ett inlägg som spelas snett inåt-bakåt och blir till skott på mål. Men jag förstår ungefär vad den stackars motståndaren ville säga ändå.

Hur kommer vi förbi sådär?

 

Hur kan Israel vara där han är, sådär ofta? Om målen mot DIF kan kallas sjuka, så vet jag inte vad den korrekta termen för baljorna mot HeIF skulle kunna kallas.

Hur kan Alex få till de där skotten GENOM motståndarbacklinjen gång efter gång? Och hur FAN får karln yttersidan av bortre tånagelsranden på bollen så att den vinglar över keeperhandsken?

Det är inte alltid så lätt att förstå förrän mitt rätt goda minne spelar upp en kavalkad av bajenmål från de gånger där det gått bra och si på fan: vi gör nästan bara ”konstiga” mål när det vill sig.

Inga forwards gör nämligen förväntade mål.

Därför att de är just förväntade.

 

 

Raka enkla genomstickare där en rapp spurtlirare rullar förbi felvänd motståndarback och sätter bakom framrusande målis – de är inte särskilt vanliga egentligen. När bajen varit som absolut SÄMST har vi försökt göra såna mål. Och misslyckats ständigt.

Man har då kallat oss ”lättlästa”.

 

 

På den tid som Runström var målkung, tror jag inte att han fick in ett enda reguljärt mål. Han baljade med hörntänder, örsnibbar, binjurar och mjälte.. samt… undantagsvis med tåspetsen. Charlie Davies gjorde väl ett par förväntade mål, men resten kom på prestationer som faktiskt inte var riktigt sannolika. Han krossade för övrigt Råsundaspöket på samma eleganta vis som Alex nu nästan mantalsskrev Derbyspöket på det som DIF tror är deras hemadress.

När Pablo var som bäst satte han bara bollen på vilja.

 

 

Faktum är att den enda som gör förväntade mål i vårt lag är Kennedy.

Och det är bara för att vi förväntar oss gudomligheter av honom, och därför är det på gränsen till ganska troligt att han sätter snygga frisparkar och skruvar in hörnor.

När man är bajengud, får man några frislag helt enkelt.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS