toggle menu

ANNONS

Adi Nalic klar för Bajen

Av Tilde Ede, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby är överens med Adi Nalic som nu har skrivit under sitt avtal med klubben. Den offensivt lagda 25-åringen ansluter närmast från Malmö FF där kontraktet löpte ut efter årsskiftet.

 

– Jag är väldigt glad över att komma till Hammarby. Jag kände att jag var redo för en ny utmaning och det är inspirerande att ta Hammarby framåt. Det känns både roligt och spännande att få spela inför så passionerade supportrar, säger Adi.

 

Adi Nalic började sin fotbollskarriär i Sölvesborgs GoIF och valde att stanna i Sverige trots dragningar från Europa i tidig ålder. 2016 flyttades Nalic upp i Mjällby AIF:s A-lag och gjorde fem framträdanden för klubben i Ettan södra innan han vintern 2016 värvades av Landskrona BoIS, då placerade i Superettan. 2018 gick resan vidare till Malmö FF, men Adi lånades i början av 2019 ut till AFC Eskilstuna. Efterföljande säsong kallades han tillbaka till Malmö och gjorde 20 framträdanden när klubben kammade hem Allsvenskan. Under tiden i Malmö var han varit delaktig i två SM-guld och ett cup-guld. Nu står det klart att han fortsätter sin allsvenska karriär genom att representera Hammarby. 

 

I maj 2021 blev Nalic uttagen till det bosniska fotbollslandslagets trupp och har därefter fortsatt representera landet. 

 

Under våren 2022 var olyckan framme för Adi när han råkade ut för en korsbandsskada på Finnvedsvallen som innebar att säsongen var över. 

– Vi har försökt att få Adi till Hammarby tidigare genom åren, men utan att lyckats. Han är en intressant spelartyp i helt rätt ålder, han är etablerad och fortfarande under utveckling. Adi är den typen av spelare som vi i Hammarby har varit bra på att få utväxling på tidigare genom åren, profilen är helt rätt och passar bra in i vårt sätt att spela, säger Jesper Jansson.

 

– Adi är i slutfasen på sin rehab från en korsbandsskada han åtdrog sig i våras. Vårt medicinska team har grundligt checkat honom och läkningen har gått helt enligt plan och han beräknas vara i fotbollsträning i takt med att truppen åker till försäsongslägret i Spanien. Vi kommer inte forcera något, men tidsutsikten är att han är 100% spelklar med god marginal tills att seriespelet drar igång. Det ska bli mycket spännande att få se Adi utvecklas vidare i Hammarby genom åren, fortsätter Jansson.

 

Nalic har skrivit på ett tvåårs-kontrakt med option för ett år till. Mer från Adi Nalic följer inom kort när han anslutit till sina nya lagkamrater.

 

Varmt välkommen till Hammarby, Adi!

 

Foto: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments