toggle menu

ANNONS

Alper om förlängningen: "Väldigt glad"

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Alper Demirol gjorde allsvensk debut mot BK Häcken tidigare i sommar, och nu har Hammarby skrivit ett nytt avtal med mittfältarens som sträcker sig över två och ett halvt år.

– Jag känner mig väldigt stolt och tacksam över att få den här chansen, säger Alper.

 

I vintras fanns Alper Demirol med på A-lagets försäsongsläger i Spanien och imponerade de träningsmatcher han deltog i där. 19-åringen har sedan dess fortsatt träna regelbundet med A-laget, och samtidigt stått på den så kallade utlåningslistan till HTFF. Efter uppehållet fick han chansen i Allsvenskan, och nu har han skrivit på ett nytt avtal med Hammarbys A-lag, vilket offentliggjordes i veckans avsnitt av vår podcast Just idag.

 

– Alper har sett mycket spännande ut i sina inhopp i Allsvenskan, och han har tagit stora kliv i sin utveckling. Det är en av våra unga spelare som är på framfart, tillsammans med flera andra spelare i HTFF. Det är glädjande att vi får upp ännu en spelare från vår egen verksamhet som på allvar börjar konkurrera om platser i Allsvenskan, och fler är på gång, säger Jesper Jansson.

 

Den allsvenska debuten kom alltså mot BK Häcken tidigare i Juli, och därefter har det blivit ytterligare två inhopp, och han fanns med från start i träningsmatchen mot Millwall i onsdags.

Alper har Hammarby som moderklubb, och efter en utflykt till Stockholms västra delar återvände han som 17-åring, och spelade fram till årets säsong i P19-laget.

 

– Jag har alltid älskat Hammarby, och jag känner mig väldigt stolt och tacksam över att få den här chansen. Jag har ju tränat en del med A-laget sedan i vintras, men det är något helt annat att komma in i en allsvensk match. När jag debuterade bestämde jag mig för att visa vem jag är och bara släppa loss, och det blir enklare när man har så bra spelare omkring sig som vi har i Hammarby. Hammarby var min första klubb, och det känns sjukt att jag nu har kommit upp i A-laget. Det är jag väldigt glad för, säger Alper.

 

Foto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS