Bajen föll trots vändning

Av , Publicerat för 19 år sedan.

Hammarby var klart nederlagstippat mot formstarka serieledarna Malmö FF. Men söderbröderna fick en drömstart när Haris Laitinen gjorde 1-0 efter nio minuter. En snygg framspelning av norska nyförvärvet Petter Furuseth Olsen gjorde att Laitinen bara hade att sätta foten till.
Malmö replikerade dock omgående när matchens bäste spelare, Afonso Alves, fintade bort Max von Schlebrügge och säkert placerade in 1-1 bakom Ante Covic.
Efter tjugo minters svängfotboll med mängder av chanser åt båda håll kom nästa mål. Detta sedan Ante Covic kommit försent på en utrusning. I stället för en undanrensning kunde Malmös Louy Chanko möjlighet att slå ett inlägg. Afonso försökte, i duell med Alexander Östlund, nå bollen. Brassen föll dock och domare Martin Hansson blåste för en ytterst tveksam straff, som Niklas Skoog slog i mål.

Bajen underhöll
Trots bra offensivt spel från Hammarby skulle även nästa mål bli ljusblått. På ett inlägg från Daniel Andersson lobbnickade Andreas Yngvesson in 3-1 för hemmalaget strax före halvtid.
I pausen tvingades dessvärre Patrik Gerrbrand utgå med en sträckning och det redan hopplösa läget såg än värre ut. Men i det grönvita omklädningsrummet var man inte uppgivna och Anders Linderoth lyckades tända sina mannar till max.
I inledningen av den andra halvleken spelade Hammarby inte bara bra. Man spelade även underhållande, offensivt och visade en effektivitet som vi inte sett på länge.
Sju minuter in i halvleken kom Petter Furuseth Olsen loss i Malmös straffområde. Norrmannen kom ur position och chansslog in bollen mot Malmö-målet. En lyckad chansning då MFF-backen Peter Abelsson förlängde in bollen i det egna målet. Plötsligt tändes ett nytt hopp för Hammarby. Det var man inte sena att utnyttja. Sex minuter senare slutade ett elegant Bajen-anfall med att Erik Johansson från nära håll placerade in kvitteringen.

Afonso avgjorde
Hammarby jagade nu alla tre poängen, men den jakten försvårades när Anders Linderoth, med kvarten kvar, tvingades till ännu ett backbyte. En stämpling från Niklas Skoog gjorde att Suleyman Sleyman var tvungen att lämna matchen. Skoog klarade sig dock undan en varning, vilket han även gjorde vid två tidigare tillfällen efter liknande tilltag.
Fem minuter efter bytet tog sig Afonso Alves förbi på Hammarbys högerkant och placerade in segermålet bakom Ante Covic.
Förlusten innebär att Djurgården, som 5-0-besegrade Trelleborg, tagit sig förbi Bajen i tabellen.
På torsdag väntar ännu en tuff bortamatch för Hammarby. Med ett helt gäng försvarsspelare skadade ska Bajen ta sig an Villarreal på spansk mark.