toggle menu

ANNONS

Bajen förlänger med Fredrik Hammar

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

Hammarby är överens med Fredrik Hammar om en grönvit fortsättning som sträcker sig över säsongen 2027.

 

– I Fredrik får vi en spelare som alltid ger 100 procent och spelar med hjärtat utanpå tröjan. Han förlänger kraften från läktaren ner på planen. Jobbar du tillräckligt hårt är allting möjligt, säger tillförordnad sportchef Mikael Hjelmberg om förlängningen.

 

– Att ytterligare en spelare tar vägen via HTFF upp till A-laget bevisar återigen att klubbens arbetssätt funkar oerhört bra. Fredrik kommer inte bara slita och tackla. Han har utvecklat sina tekniska färdigheter och kommer tillföra mycket till laget även i framtiden. Fredrik identifierar sig med Hammarby och jag ser honom som en tydlig kulturbärare i klubben. Det är viktigt. Jag ser verkligen fram emot vår gemensamma resa framåt, fortsätter Hjelmberg.

 

 

22-årige Fredrik Hammar är inne på sin andra säsong i Hammarby efter att han anslutit från Akropolis IF i början av 2022. Han startade fotbollskarriären som femåring i Brommapojkarna, där debuten i A-laget gjordes 2017 med ett inhopp i Superettan. 2018 värvades Hammar av Division 1-klubben Akropolis där han stannade säsongen ut innan det var dags för en period i engelska Brentfords akademi. Efter två säsonger återvände han till Akropolis, och spelade en säsong i Superettan innan Hammar i januari 2022 anslöt till Hammarby, där han inledde sin tid i HTFF. A-lagsdebuten gjordes sedan under fjolårets hemmamöte med IFK Göteborg på Tele2 Arena.

 

Från säsongen 2023 har mittfältaren tillhört A-truppen och varit en av de bärande pjäserna i laget, med spel från start i samtliga sommarmatcher. I juli kom även det första allsvenska målet när Fredrik nickade in 2–1 i vinsten borta mot Sirius.

 

 

– Det känns otroligt bra att förlänga, Hammarby är klubben jag alltid drömt om att spela för och att få fortsätta göra det under de kommande åren känns fantastiskt. Framåt så kommer jag jobba lika hårt som jag alltid gjort för att ta mig själv och Hammarby framåt. Framförallt så ska jag njuta av varje träning och match då det är få förunnat att spela för en klubb som Bajen, säger Fredrik Hammar om förlängningen. 

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS