toggle menu

E-sport: Hammarby presenterar sin trupp till eAllsvenskan 2020

Av Erik Bolldén, Publicerat för 4 år sedan.

Inför nästa säsong av eAllsvenskan väljer Hammarby eSport att rekrytera två nya spelare till FIFA-laget samt en Bajen-profilerad streamer. 

 

Oskar “Wettéus” Wettéus har gång på gång visat att han är en utav Sveriges bästa FIFA-spelare. Han presenterade sig ordentligt när han vann skytteligan i eAllsvenskan för sin dåvarande klubb Örebro SK.

–  Med en spännande spelare som Wetteus som har den spelförståelsen känns det tryggt att få in en riktig målmaskin. Han har med sin erfarenhet och skicklighet visat att han är beredd att ta sitta FIFA spelande till nästa nivå, säger coach Philip Klang.

Yasin “xYasin” Erturk, Karlstads sonen, gör sin debut i eAllsvenskan tillsammans med Hammarby eSport. Yasin är bara 19 år och har redan visat att han är en fantastisk talang genom att placera sig på FUT topp 100 listan månad efter månad, på både XBOX och PS4.

–  Vi såg tidigt i Yasin att han hade stor potential och talang. Det är något vi vill förädla och kommer att placera Yasin i ett klimat där han tillsammans med sina lagkamrater kommer kunna utvecklas, säger Philip Klang. 

Valter Skarsgård har rekryterats som streamer. Han är en av de mest underhållande personerna på twitch. En streamer som välkomnar och tar sig tid för alla sina följare för att göra den bästa sändningen. Valter har ett starkt bultande Hammarbyhjärta och är en eSport-entusiast uti fingerspetsarna.

– Han är precis den som vi letade efter när vi ville hitta någon som kunde representera laget, menar Philip Klang.

 

Förlängning för “Hakke”

Daniel “Hakke” Hakola har med sin rutin visat Sverige att han är här för att stanna. Han kom till Hammarby eSport efter kvalet i Farsta och har sedan dess haft stor utveckling både personligt och sportsligt.

Sammanfattat så går Hammarby eSport in i den kommande säsongen med en stark trupp med kombination av talang, erfarenhet och klass.

 

–  Det känns verkligen som att vi inför den kommande säsongen har byggt ihop en väldigt stark och sammansvetsad trupp. Hammarby eSport kommer ha en stark säsong och vi siktar självklart återigen på att vara med i toppen av tabellen när säsongen lider mot sitt slut, säger Linus Svensson, lagets koordinator. 

 

Foto: Nikko Knösch (Layer 1)

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS