toggle menu

Flickakademins Gothia Cup summerat – fyra Bajenmatcher på finaldagen

Av Redaktionen, Publicerat för 8 månader sedan.

Hammarbys flickakademi kunde vända hem från Gothia Cup med ett fint facit – F12 och F14 stod båda som slutsegrare. I artikeln summerar akademichef Magnus Bodsgård klubbens insatser i den göteborgska världsturneringen.

 

– Vi deltog i Gothia med sex lag, lag plus ett lag som vi formerade tillsammans med utvecklingslaget F12-5. Av dessa lag gick våra sex stycken till A-slutspel, medan kombilaget gick till B-slutspel. För F17 och F16 blev det tyvärr tidigt uttåg i slutspelet; här deltog vi med väldigt unga trupper för att vara i dessa klasser.

 

– För övriga lag blev Gothia Cup en succé. Vårt F14 tog hem guldet och värt att nämna är att de endast släppte in ett mål i hela turneringen. F13 fick återvända hem med ett brons, efter förlust i semifinalen mot franska Nice. F12 tog guldet efter en väldigt rafflande final mot amerikanska New England, och för F11 blev det silver, efter finalförlust mot jänkarna i Lone Star.

 

– Och för kombilaget med F12-5 slutade turneringen med vinst i B-slutspelet – så under lördagen spelades fyra stycken finaler med Hammarbytjejer på Heden.

 

 

 

Foto överst: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS