toggle menu

Futsal: Zeynep Anar och Adnan Cirak inför helgens matcher

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Läs damernas huvudtränare Zeynep Anars tankar om seriens två inledande omgångar – en förlust i hemmapremiären samt en seger senast borta mot Örebro FC. Adnan Cirak summerar även herrarnas säsong hittills. Nu till helgen väntar hemmamöte för damerna med Vallentuna BK, avspark lördag 15.00 i Eriksdalshallen. För herrarna står ett bortamöte med Örebro FC på agendan. Läs mer nedan. 

 

 

Du gör din första säsong som huvudtränare för Hammarbys damlag i futsal. Berätta, hur har första tiden som tränare varit?  

Det har varit intensivt men också riktigt roligt. Jag har gått från att vara spelare i truppen till att bli huvudtränare och det har varit en omställning för mig men också för spelarna. Det viktiga för mig i min nya roll är tydlighet och att jag har en viss kravbild på samtliga i truppen, från ledarstaben till spelarna och mig själv. Det gör också att vi kan sätta ribban högt och ha höga krav på varandra.   

 

Ni har tagit in några nya spelare inför säsongen samtidigt som det finns en del kvar sedan tidigare. Hur skulle du beskriva årets trupp?  

Det är en intressant trupp med mycket rutin inom elitidrotten. Individuellt finns det mycket fina spetsegenskaper och konkurrensen i laget gör att varje träning känns som match. Jag är glad över truppen jag har och att alla är otroligt ambitiösa! 

 

Det har blivit en förlust och en vinst i serien hittills, vad har fungerat bra och vilka delar behöver ni arbeta mer på? 

Ja precis. Vi förlorar tyvärr mot ett hungrigt Södertälje där vi från start inte når upp till vår nivå. Första halvlek är under all kritik och vi gör en OK andra halvlek som tyvärr inte räcker till en vinst. Tjejerna är ganska övertygade om att hårt arbete avgör slutresultatet, vilket syns i andra matchen mot ÖFC. Vi kommer in med energi och vi har fokus på rätt saker. Vi fortsätter att jobba med det vi ska och tror på processen så kommer det ge resultat. 

 

Adnan Cirak 

 

 

Ni är tre matcher in i säsongen, två vinster och en förlust än så länge. Beskriv känslan i truppen och hur de nya spelarna har kommit in i laget.  

 

Det är en bra och positiv känsla i laget. Vi jobbar hårt på träningarna och fokuserar på de delar som behöver bli bättre. Vi har många nya spelare i truppen och de är hungriga och vill visa sina bästa sidor.

 

Du har börjat säsongen bra med fem gjorda mål på tre matcher. Berätta, hur känns kroppen och formen?  

 

Min självkänsla är alltid bra, formen kommer bli bättre och bättre ju längre in i säsongen vi kommer och ju närmare slutspel man kommer.  

 

På söndag möter ni ÖFC borta. Hur ska ni ta er an den matchen? 

 

ÖFC är ett bra lag men som vi, har många nya spelare. Fortsätter vi på den vägen vi gjort nu i början med att jobba hårt för varandra och tro på de sakerna vi tränar på så kommer vi åka hem med 3 poäng! 

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS