toggle menu

Futsal: Ronja Molin ny sportchef för damerna

Av Redaktionen, Publicerat för 10 månader sedan.

Tjugofyraåriga Ronja Molin kommer in som sportchef för damernas futsalverksamhet. Ronja har en bakgrund med både dam- och herrlandslaget där hon arbetat nära lagen. Hon läser i dag sports management på Bosön och har från början en bakgrund inom fotbollen men har senare utvecklat både ett strategiskt och sportsligt intresse för futsalen. 

 

Du kommer in som sportchef för Hammarbys damfutsalverksamhet. Kan du berätta om dig själv och den nya rollen som väntar?

– Ja precis, detta ska bli väldigt spännande! Jag är i grunden fotbollsspelare men fick tidigt upp intresset för futsal. Dels på grund av den snabba och tekniska kompetensen som krävs inomhus, men också för att det är så himla kul! Jag har nu under en tid varit engagerad i både vårt dam- och herrlandslag i futsal.  

 

– Nu direkt påbörjas arbetet med att lägga en stadig grund inför kommande säsong, vi ska bygga en bra organisation runt om och i laget. Jag kommer att finnas med kring ledarstaben som stöd samt för att bolla idéer och tankar. Hammarbys damlag vann division ett och avancerade till RFL redan första säsongen laget bildades. Säsongen 22/23 tog de sig till semifinal, vilket är en fantastisk bedrift.

 

Vad tror du att du kommer att kunna tillföra till staben och organisationen i din roll?

– Från att absolut flyga igenom division 1 till att slå ut förhandsfavoriten FC Rosengård i RFL kvartsfinalen är väldigt imponerande! Jag kommer in med en positiv inställning och höga förväntningar inför nästa säsong! Med ny ledarstab (som presenteras inom en snar framtid) ska vi bygga något ännu starkare.

 

Vad ska man förvänta sig av den kommande säsongen från Hammarbys damlag i Futsal, vad är ambitionen för framtiden?

– Efter en väldigt fin första säsong slipar vi nu vidare för att nå ännu högre! Vi ska vara ett topplag!

 

Varmt välkommen till Hammarby Futsal, Ronja!

 

Foto: Hammarby Fotboll

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS