toggle menu

Futsal: Zeynep Anar blir ny huvudtränare för damlaget

Av Redaktionen, Publicerat för 10 månader sedan.

Det står nu klart att Zeynep Anar tar över rollen som huvudtränare för Hammarbys damfutsallag. Zeynep har tidigare spelat i laget själv men har nu bestämt sig för att kliva av planen och ställa sig på sidan, hon har även under tidigare säsonger agerat målvaktstränare åt herrlaget i futsal och kommer från en lång erfarenhet inom sporten. Nu står det klart att hon tar över rollen efter tidigare huvudtränare Benjamin Namini avslutat sin roll. 

 

Du kom in som målvaktstränare för Hammarbys herrlag i futsal säsongen 2020/21 och utöver det har du spelat futsal i damlaget. Hur känns det nu att ta över rollen som huvudtränare för damlaget?

– Efter tre år som målvaktstränare på herrsidan och en säsong som assisterande i dövlandslaget är jag redo för nya utmaningar som tränare. Jag brinner för den här sporten och vill utveckla den i rätt riktning. Jag tackar Hammarby för förtroendet och tycker det ska bli väldigt kul att vara en del i satsningen framåt.

 

Föregående säsong tog damerna sig till semifinal. Vad är ambitionen för nästa säsong och hur ser arbetet ut för framtiden?

– Ja, det var inte många som räknade med oss och detta visar att vilja och krigarmentalitet kan ta en långt. Vi har en spelidé och försöker nu forma truppen utifrån den. Ambitionen är såklart att vi ska ta laget till en ny nivå. Jag har fått lära mig massor under min tid med herrarna och med coach Blanco. Detta har fått mig att se hur mycket som saknas på damsidan. Det vill vi ändra på!

 

När kommer en trupp att presenteras och vad ska man utifrån det förvänta sig av damlaget i futsal kommande säsong?

Det håller sportchef Ronja Molin på med för fullt och spelare kommer att presenteras sporadisk under kommande veckor. Men jag kan avslöja att redan under nästa vecka kommer ett nyförvärv att presenteras, som kommer visa vilka ambitioner vi har för kommande säsong.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS