toggle menu

ANNONS

Hammarby tecknar avtal med mittfältslöfte

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby har gjort klart med mittfältaren Mamane Moustapha Amadou Sabo från Niger. 18-åringen har skrivit under ett avtal som sträcker sig fram till sommaren 2027, och kommer att bli tillgänglig för spel från och med nästa år.

– Sabo är en väldigt spännande spelare som vi ser mycket fram emot att jobba med, säger chefsscout Mikael Hjelmberg.

 

Under ett par veckor har Mamane Moustapha Amadou Sabo, Sabo kallad, tränat med Hammarbys A-lag, och nu är det klart att det blir en permanent övergång från hans akademi Salitas i Burkina Faso.

 

– Tack vare en rad bra strategiska beslut genom åren så har vi I Hammarby nu en position där vi kan titta inte bara ett utan två tre steg framåt i planeringen av vår trupp. Sabo är en spelare för framtiden med en oerhörd potential som vi är glada att vi kan knyta till oss redan nu, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg fick upp ögonen för Sabo i Niger i våras under västafrikanska U20-mästerskapet.

 

– Sabo är en oerhört spelskicklig central mittfältare med en speluppfattning och ett passningsspel som redan håller hög nivå. Självklart kommer han behöva tid att anpassa sig till svensk fotboll, men vi har hösten på oss att förbereda honom innan han blir spelklar och jag är övertygad om att han kommer kunna bli en värdefull spelare för oss redan nästa år, säger Mikael Hjelmberg.

 

Därmed blir det en permanent flytt till Stockholm för Sabo, som beskriver sig som en spelare som kan spela på flera positioner, men trivs allra bäst som defensiv mittfältare.

 

– Jag är väldigt glad över att komma till Hammarby, och jag har blivit bra mottagen av spelarna här. Flera europeiska klubbar har varit intresserade av mig och jag har stora drömmar för min fotboll. Att komma hit till Hammarby för att börja min proffskarriär känns helt rätt, säger han.

 

Sabo ansluter nu till det nigeriska OS-landslaget för en två veckor lång samling, och återvänder därefter till Hammarby.

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS