toggle menu

ANNONS

Hammarby TFF klart för tvåan

Av , Publicerat för 19 år sedan.

Inför 162 åskådare, säsongens bästa publiksiffra på Kanalplan, tog sig Hammarby TFF med propagandafotboll upp till tvåan. Redan efter fyra minuters spel nickade mittbacken Fredrik Hallman in 1-0 för Bajen-talangerna mot mittenlaget Gröndals IK, med forna Bajenspelarna Roger Sandberg och Erik Pilfalk i laget.
– Det var extra skönt eftersom det samtidigt var mitt första mål för HTTF, säger en lycklig Fredrik Hallman.

Målfarlig anfallsduo
I den tjugonde minuten ökade duktige och ständigt målfarlige anfallaren Giannis Tsombos på till 2-0 med ett skott från nära håll. Tre minuter senare punkterade Tsombos anfallskollega Vasilis Birbas mer eller mindre matchen när han nickade in 3-0 för hemmalaget.
I stort sett samtidigt tog IFK Esilstuna överraskande ledningen borta mot Arameiska Syrianska. Ett mål som innebar att HTFF, utan vetskap om målet, tog ett stort kliv närmare en plats i Division II.
Strax före halvtid växte klivet när Eskilstunas Johan Andersson ökade på till 2-0 på Visättra IP. När sedan bortalagets Bairan Basarami satte 3-0 i början av den andra halvleken skulle det plötsligt till ett mindre mirakel för att HTFF skulle missa seriesegern.

Överlägset HTFF
Om ett mirakel skulle ske skulle det göra det på Visättra IP. För på Kanalplan fortsatte ett överlägset HTFF att rulla ut sina motståndare. En kvart in på den andra halvleken pricksköt Vasilis Birbas in 4-0 och i den 80:e minuten styrde Tsombos snyggt in slutresultatet 5-0. Snacka om målfarligt anfallspar.
Däremellan hade Arameiska Syrianska reducerat till 1-3, men närmare än så kom inte Norsborgs-laget.
När domare Mikael Gudmundsson blåste av matchen på Kanalplan var Hammarby TFF:s spelare ovetande om resultatet i den andra matchen. Men några sekunder efter slutsignalen nåddes spelarna av beskedet och det stora jublet kunde bryta lös.
– När matchen blåstes av visste vi bara att vi hade tagit tre poäng. När sen resultatet från den andra matchen meddelades i högtalarna tog det ett tag innan vi verkligen insåg att vi hade gått upp, säger Fredrik Hallman.
– Det var en härlig känsla, tillägger Elvis.
För Hammarby TFF återstår nu bara en match i Division III, mot Jensa Gustafssons Haningealliansen, innan man ska testa sina vingar i en högre serie.