toggle menu

HTFF: Fofana och Alioum ansluter

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Inför HTFF:s återstart av seriespelet förstärks laget av mittfältaren Ibrahima Breze Fofana och offensive spelaren Saidou Alioum. Fofana har skrivit kontrakt året ut med option på förlängning, och Alioum lånas in under hösten. Även det avtalet innehåller en förlängningsoption.

 

Två unga spelare ansluter alltså till HTFF – 19-årige Ibrahima Breze Fofana från Guinea, och 18-årige Saidou Alioum från Kamerun.

 

– Fofana är en löpstark och fysisk central mittfältare som vi följt i ganska många år, framför allt fram till Afrikanska U17-mästerskapet för tre år sedan. Han var redan då en högt rankad spelare, och gick till Brügge efter mästerskapet. Nu ett par år senare fick vi en möjlighet att agera efter att han brutit sitt avtal med Brügge, och det gjorde vi. Han kan även spela mittback och är bra i både det korta och långa passningsspelet, berättar Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg.

 

Alioum har tränat med HTFF sedan i maj, och blir nu tillgänglig för matchning efter att man kommit överens om ett låneavtal med hans akademi Sahel FC de Maroua.

 

– Alioum spelade samma mästerskap som Fofana, så vi har följt honom på samma sätt. Tidigare i år såg vi honom igen när vi var i Kamerun, och bjöd vi in honom på provspel. Han är offensivt lagd och spelar främst ytter, men kan också spela centralt. Han har bra fart och är bra på att utmana. Dessutom är han stark i luften och en skicklig avslutare, säger Mikael Hjelmberg.

 

På bilden ovan fr v: Saidou Alioum och Ibrahima Breze Fofana

ANNONSER

Comments

comments