toggle menu

HTFF och P19 föll på bortaplan – tränarna ger sin syn på matcherna

Av Mattias Jansson, Publicerat för 5 månader sedan.

Såväl P19-laget som ett tidigt decimerat HTFF föll på bortaplan, i parallella matcher under lördagen. Här berättar huvudtränarna om matcherna mot Norrköping och Täby.

 

 

Amin Faily om 0-1-förlusten på Platinumcars

 

– Vi åker ner till Norrköping för att möta serieledarna. Peking tar tag i taktpinnen direkt genom bollinnehav och ett  starkare duellspel. Vi är väldigt slarviga i vårt passningsspel, tappar mycket enkla bollar och känns absolut inte lika påkopplade som Norrköping, som går för ett SM-guld. IFK kostade även på sig att missa en straff innan paus, men vi får med oss 0-0 i halvlek.

 

– Andra halvlek ser ut som den första; Norrköping för spelet och vi slarvar. I minut 49 får Norrköping en hörna som studsar rätt för deras del – 1-0. Vi väljer att bli mer framtunga sista 25 och spela mer man-man i vårt försvarsspel, för att störa “Peking” i deras speluppbyggnad. Det resulterar i mer bollvinster högre upp i banan och ett mindre tryck,  men tyvärr kan vi inte spräcka nollan och de vinner rättvist med 1-0. Jag tycker att Norrköping är det bästa laget vi har mött i år och de förtjänar att ta guld. Vi får se till att fokusera på hålla topp tre-placeringen i de sista två matcherna, för att ta oss till Skandinaviska.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Fredrik Samuelsson om 0-4-torsken på Tibblevallen

 

– Första kvarten var relativt jämn, med ett visst spelmässigt övertag för oss. Sedan valde domaren, totalt felaktigt, att visa ut Gent (Elezaj) och detta präglade naturligtvis resten av matchen. Vi släppte in två mål i första halvlek efter bolltapp på egen planhalva. Vid båda dessa situationer agerade vi alldeles för naivt, med tanke på det svårbemästrade underlaget samt det numerära underläget som vi befann oss i.

 

– Vi justerade lite taktiskt i paus, med förhoppning om att få mer hot framåt, men detta föll inte väl ut. Istället stod vi för ett nytt bolltapp med följden att Täby utökade ledningen och därmed kändes matchen körd för vår del. Sista halvtimmen visade vi dock hyfsad karaktär och var nära att reducera vid en del tillfällen.

 

– Detta var en match vars förutsättningar ändrades abrupt efter 15 minuter. Trots detta bör vi kunna agera klokare och med bättre närvaro, än att bjuda en motståndare som har vittring på bollvinster på egen planhalva, Detta fick vi betala dyrt för. Nu gäller det dock att se framåt och lägga all energi på det vi kan påverka. Till och börja med handlar det primärt om att göra en bra träningsvecka inför matchen mot Sylvia på bortaplan.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Arkivfoto överst: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS