HTFF nia efter 3-1-vinst mot Dalkurd – "Höjde sig när det gällde som mest"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 6 månader sedan.

HTFF har en motig höst bakom sig, men då det drog ihop sig avslutade laget säsongen med två raka trepoängare, som säkrade förnyat kontrakt i Ettan Norra. 1-0 borta mot Sylvia förra helgen följdes i dag av en 3-1-vinst mot Dalkurd, där Hammarby vände pausunderläge till seger. “A-lagslånade” Marcus Rafferty slog till direkt efter vilan – därefter kunde även Hampus Skoglund och Rasmus Granath fylla på med baljor. HTFF landar därmed på en niondeplacering.

Huvudtränare Fredrik Samuelsson om slutomgångsvinsten

– Första halvlek spelades i ett relativt högt tempo. Båda lagen var intresserade av samma sak, att pressa högt och dominera bollinnehavet. Dalkurd lyckades lite bättre än oss med detta i början av matchen. Efter 15 minuter gick vi bort oss i det individuella försvarsspelet och underläget var ett faktum. Resten av första halvlek var jämn överlag, dock skapade varken vi eller bortalaget några riktigt klara målchanser.

– Andra halvlek hann knappt börja innan vi hade kvitterat. Upprinnelsen till målet var en bollvinst centralt av Melvin Bajrovic som sedan spelade fram Marcus Rafferty i djupled som avslutade kyligt. Tio minuter senare kom ledningsmålet signerat Hampus Skoglund, efter ett väl avvägt inlägg ifrån Nicholas Ablido. Därefter backade vi hem och spelade på resultatet.

– Detta gjorde vi bra och Dalkurd var aldrig nära en kvittering. På övertid stod Isak Vural för en fin individuell prestation när han drev bollen 50 meter, för att sedan servera Rasmus Granath ett friläge där han avslutade behärskat. En bra match från vår sida, mot en skicklig motståndare. Laget höjde sig när det gällde som mest och det ska de ha beröm för.