toggle menu

Inte sugen på VM i Qatar? Gå och stötta Bajen i vinter!

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby Fotboll har sedan tidigare ett årsmötesbeslut på att bojkotta herr-VM i Qatar, som ju sparkades igång på söndagen. Den vanliga mästerskapspeppen infinner sig helt enkelt inte för alla, varken bland medlemmar eller klubbledning. Vi vill därmed passa på att uppmana er alla att lindra abstinensen mellan fotbollssäsongerna genom att stötta de Bajensektioner som matchar för fullt på plats. Kolla in sammanställningen i artikeln!
 
 

Bandy

 

Kenta Jönsson

 
Efter att Hammarby behövt inleda säsongen i Gubbängens skridsko- och bandyhall, som ingen längre försöker kalla ”AIK Arena”, så börjar det ju nu likna vinter när man tittar ut genom fönstret. Herrarna har inlett Elitserien med blandade resultat, men kommer närmast från en 10-2-islossning mot Frillesås. Nu på fredag lirar Bajen äntligen på världens vackraste bandyarena igen – ”Zinken”-premiären går av stapeln mot östgötskt motstånd. För damerna, som 2-0-besegrade IFK Vänersborg i helgen, låter första matchen vid Ringvägen vänta på sig till december.

 

Kommande hemmamatcher

 

Hammarby – IFK Motala, Elitserien
Fredag 25 november 19.00, Zinkensdamms IP – köp biljett här!

 

Hammarby – Villa Lidköping BK U, Allsvenskan dam södra
Söndag 11 december 14.00, Zinkensdamms IP

 

Klicka här för att besöka HIF Bandy.

 

 

Basket

 

Anders Tillgren

 
Hammarbys basketherrar var ett riktigt poplag på 1970-talet, och 2015 återupplivades sektionen, som inte minst satsar på inbjudande matcharrangemang i Farstahallen och en rejäl barn- och ungdomsverksamhet. Herrarnas A-lag håller till i tredjedivisionen, Basketettan södra, och har inlett säsongen med två segrar samt tre förluster. Damernas representationslag lirar på samma serienivå och har haft en liknande inledning; sex poäng på de åtta första matcherna. Båda lagen spelar på hemmaplan i början av december.

 

Kommande hemmamatcher

 

Hammarby – Norrköpings BF, Basketettan herr södra
Söndag 4 december 15.00, Farstahallen – entré (40 till 80 kronor) löses på plats

 

Hammarby – Eskilstuna BBK, Basketettan dam södra
Torsdag 8 december 19.00, Farstahallen – entré (40 till 80 kronor) löses på plats

 

Klicka här för att besöka HIF Basket.

 

 

Esport

 

 
Den fysiska fotbollssäsongen är över (bortsett från det damallsvenska kvalspelet), och då tar den digitala fotbollssäsongen vid. Elias ”Superniner” Lindström, Rami ”Raminho” Hijazi, Joakim ”Blomman” Blom och Axel ”Akke” Hultman är kvartetten som ska göra det för Hammarby i den nyss påbörjade upplagan av eAllsvenskan. 

 

Kommande matchdatum

 

Lördag 3 december – se Bajens matcher på Youtube och Twitch!

 

 

Futsal

 

Anders Nyberg

 
Bolltrollarna från ”Jerka” behöver ingen närmare presentation här. Herrlaget har skämt bort oss med två SM-guld och Champions League-spel sedan uppstarten inför säsongen 2016/17, medan damerna ju klev upp i högsta serien direkt i våras. Herrarna inledde seriespelet knackigt men har tagit sig upp på övre halvan, sex omgångar in. Damlaget har blandat och gett inledningsvis, och för båda representationslagen dröjer nästa hemmamatch till december.

 

Kommande hemmamatcher

 

Hammarby – FC Rosengård 1917, SFL
Söndag 4 december 14.00, Eriksdalshallen – köp biljett här!

 

Hammarby – Ankaret FK, RFL dam Svealand
Söndag 18 december 13.00, Eriksdalshallen

 

Klicka här för att följa Hammarby Futsal på Instagram.

 

 

Handboll

 

Bildbyrån

 
Eriksdalshallen har blivit en självklarhet för många grönvita sedan herrlaget runt millennieskiftet påbörjade sin klättring – från spel i Division 3 till tre SM-guld och möten med Barcelona och Kiel på Globen och Hovet. Efter att ha varit nere i Allsvenskan och vänt samt genomgått ett ekonomiskt stålbad har återkomsten glatt Bajens vinterpublik. I kväll väntar kvartsfinalretur i Svenska Cupen borta mot Sävehof och nästa hemmamatch liras på söndag då Jönköping-laget Hallby kommer till Södermalm. På damsidan är ambitionen att på sikt avancera i seriesystemet, och många talangfulla flickspelare knackar på A-lagsdörren. Hammarby har inlett starkt i trean och tar nu på söndag, efter herrmatchen, rentav emot Djurgården.

 

Kommande hemmamatcher

 

Hammarby – IF Hallby, Handbollsligan
Söndag 27 november 16.00, Eriksdalshallen – köp biljett här!

 

Hammarby – Djurgårdens IF, Division 3 öst norra
Söndag 27 november 19.00, Eriksdalshallen

 

Klicka här för att besöka HIF Handboll.

 

 

Ishockey

 

Henric Wauge

 
Sektionen som blev Hammarby IF:s första rejält framgångsrika bland lagsporterna med åtta SM-guld, och som dessutom gav klubben smeknamnet ”Bajen”, har haft det desto tuffare i våra dagar. Efter ett antal vintrar ute i Sätra är herrarna tillbaka på gröna linjen, med spel i tälthallen i Kärrtorp. Man håller till i HockeyTvåan där 16 omgångar hunnit avverkas, med en sjundeplacering än så länge. Damlaget lirar i den återuppbyggda hallen på ”Zinken” och på näst högsta serienivån, där det också blivit kval till SDHL på senare år. Scenerna är alltså inte de största, men Hammarby har en trogen liten kärnpublik – och det är en upplevelse i sig att se fartfylld hockey på nära håll; klistrad vid plexit om man så vill.

 

Kommande hemmamatcher

 

Hammarby – Trångsunds IF, HockeyTvåan östra B
Tisdag 22 november 19.00, Kärrtorps IP

 

Hammarby – Djurgårdens IF, DamEttan östra
Onsdag 23 november 19.30, Zinkensdamms IP

 

Klicka här för att besöka HIF Hockey.

 

 

Du kan även kolla in följande sektioner som har vinteraktiviteter – och kanske rentav börja idrotta för Bajen själv?

 

HIF Armbrytning
HIF Bordtennis
HIF Bowling
HIF Boxning
HIF Friidrott
HIF Goalball
HIF Innebandy
HIF Skidor

 

 

Foto överst: via Twitter

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS