toggle menu

ANNONS

Isak Vural till Bajen på lån

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

I dag står det klart att den 16-årige talangen med ett förflutet i Hammarby ansluter för ett lån på ett år från sin turkiska klubb Fenerbahce SK. 

 

– Det är kärleken till klubben som gör att jag är här, det har alltid varit en dröm för mig. När jag hörde att chansen fanns var det mitt bästa alternativ, säger Isak Vural.

 

– Under mitt år i Fenerbahce fick jag inte så mycket speltid. Men det var roligt att vara där och spela och träna med massa stora spelare. Det har utvecklat mig mycket. Jag är en spelare med mycket offensiva kvalitéer som är bra på att dribbla, passa och spelet i den sista tredjedelen av planen. Jag kan både lugna ned spelet och dra upp tempot, fortsätter Vural. 

 

Isak Vural, född i Stockholm med rötter från både Sverige och Turkiet, började i unga år spela fotboll i spanska Sant Cugat innan familjen återvände till födelsestaden 2013. Väl hemma i Sverige fortsatte karriären med spel i Hammarbys ungdomslag men efter fem år i Bajen fanns intresse från både Benfica och Barcelona. Benfica blev klubben som lyckades värva den då 12-årige Isak till sin akademi. Mellan 2018 och 2021 avancerade mittfältaren från klubbens akademi och gick hela vägen till U19. 

 

Därifrån blev han i början av 2022 såld till Fenerbahces A-lag där han debuterade den 19 april, 15 år gammal, i en vänskapsmatch mot Shakhtar Donetsk som den yngsta spelaren i klubbens historia. Under 2022 har han även representerat Turkiets U16-landslag där han noterats för ett mål på tre matcher från sin centrala mittfältsposition. Nu står det klart att han återvänder till Hammarby och konkurrerar på samma villkor som resterande i A-lagstruppen. 

 

– Isak är en oerhört talangfull spelare som också är fostrad i Hammarby. Det skall bli väldigt intressant att se hur han utvecklas i vår miljö, säger chefsscout Mikael Hjelmberg om lånet. 

 

Isak har skrivit på ett låneavtal som sträcker sig över 2023. Mer från Isak Vural följer inom kort när han anslutit till lägret i Marbella. 

 

Varmt välkommen tillbaka till Hammarby, Isak! 

 
 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS