toggle menu

ANNONS

Jeppe Andersen lämnar Hammarby för spel i norska Sarpsborg

Av Tilde Ede, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby är överens med norska Sarpsborg om en övergång för Jeppe Andersen. Läs mer nedan.

 

– Jeppe har varit en oerhört viktig bricka i Hammarbys utveckling, kanske med kulmen som lagkapten 2019. Jeppe har varit oerhört lojal mot klubben och visat ett stort Hammarbyhjärta. I och med att Jeppe bara har sex månader kvar på kontraktet har vi under längre tid fört en positiv dialog om framtiden. Jeppes önskemål om en ny utmaning och möjligheten till längre avtal där han återförenas med Stefan och Jocke i Sarpsborg ville vi inte stå i vägen för när klubbarna fann en lösning. Vi vill rikta ett stort tack och lycka till Jeppe för allt han gjort för Hammarby, säger Jesper Jansson. 

 

Jeppe Andersen kom till Hammarby sommaren 2017 från danske Esbjerg och tog plats på Hammarbys mittfält.

 

– Jeppe är en individuellt skicklig spelare som kan spela på alla positioner på mittfältet. Han har en hög arbetskapacitet, är explosiv och har god genombrottskraft. Jag ser det som en profilvärvning, men en långsiktig sådan, löd sportchef Jesper Janssons ord i samband med värvningen.

 

Jeppe har sedan dess gjort 175 matcher, tio mål och 15 assist i Hammarby-tröjan och efter att lagkaptensbindeln blev vakant efter Kennedy Bakircioglus karriäravslut, stod det klart att dansken utsågs till ny lagkapten säsongen 2019. Jeppe blev cupvinnare tillsammans med Hammarby 2021 och Lilla silver-medaljör 2022 och 2019. Nu står det klart att Jeppe får återförenas med Stefan Billborn, som är huvudtränare i Sarpsborg sedan januari 2022.

 

– Tiden i Hammarby har varit den bästa i mitt liv, Stockholm och Hammarby har blivit mitt hem. Inga ord räcker till för att beskriva min tacksamhet över min tid här.
Glömmer aldrig derbymatcherna, vår resa i Europa och självklart cupguldet. Vi ses i framtiden – om det så är på läktaren. Drick en öl för mig så länge.
Tack for mig! säger Jeppe Andersen. 

 

Stort tack för insatserna och din tid i Hammarby och lycka till med nästa steg, Jeppe!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS