toggle menu

ANNONS

Julkalendern - Lucka 1

Av Redaktionen, Publicerat för 6 år sedan.

I årets julkalender minns vi tillbaka till utländska influenser som påverkat Hammarby Fotboll. Vi lyfter fram 24 nationer vars spelare satt avtryck på olika sätt genom åren. Först ut är Nigeria.

 

Monday James hade fint OS i Beijing 2008 som kröntes med en silvermedalj efter att Monday som mittback sett till att spelare som Sergio Agüero, Leo Messi och Ezequiel Lavezzi gått mållösa från finalen (matchens enda mål satte Angel Di Maria). Tidigare i turneringen hade han stoppat profiler som Gervinho och (inte minst) Charlie Davies.

Framgångarna i Kina ledde till att Hammarby lånade in honom och några månader senare kritades det på ett fyraårskontrakt.

 

Tiden som följde blev mindre lyckad för Monday. Hans kompromisslösa spelstil vann en hel del applåder på Söderstadion men en hög tro på den egna förmågan med boll, även som sista man, ledde till en del suckar också.

Han förklarade själv sin spelstil i en intervju med supportrarnas matchprogram när han ombads nämna sin favoritspelare.

– Cannavaro. Och Maldini gillar jag också. De släpper aldrig bollen, de spelar med säkerhet och tror på sig själva. Jag tittar mycket på dem och ser hur de gör i olika situationer, sedan tar jag efter och försöker spela likadant.

 

Monday hann med åtta matcher under säsongen 2009 när Bajen åkte ur allsvenskan och de kommande åren i superettan blev det totalt 24 matcher till. Han noterades aldrig för några assist eller mål (i alla fall inte framåt).

 

Kanske var det självförtroendet, kanske den benhårda spelstilen, kanske att han 2009 bildade mittbackspar med Igor Armas, en spelare som också snabbt fick lite kultstatus. Kanske var det intervjuerna där han ödmjukt och okonstlat pratade om sin son Precious framtida fotbollskarriär eller favoritmaten (ris). Trots sina begränsningar fastnade han i många Bajenhjärtan och ryktet säger att han aldrig lämnade huvudstaden utan fortfarande bor i Söderort.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS