toggle menu

ANNONS

Loret Sadiku till Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby har nu nått en överenskommelse med turkiska Kasimpasa om en övergång för Loret Sadiku. 30-åringen har skrivit på ett treårsavtal med Hammarby, och ansluter till klubben i nästa vecka.

– Hammarby är en storklubb som jag är otroligt taggad och glad över att komma till, säger Loret Sadiku.

 

Loret Sadiku återvänder till svensk fotboll efter nära åtta år i turkiska högstaligan, i och med avtalet med Hammarby. Därmed återförenas han med Jesper Jansson, som för tio år sedan tog Loret Sadiku till Helsingborg där han fick sitt genombrott.

 

– Loret är en spelare som jag givetvis har följt länge och bara väntat på möjligheten att få honom till Hammarby. Efter tät dialog med Martí om hans tankar och önskemål så kände vi det var helt rätt spelare och rätt tillfälle. Loret har spelat på högsta nivå i Turkiet, där han haft en viktig roll i Kasimpasa, och vi får in en kvalitetsspelare som kommer att göra sina medspelare bättre. Han är tilltänkt som defensiv mittfältare men kan utan problem spela i mittbackspositionen, och hans spelaregenskaper passar perfekt in i den fotboll vi vill spela. Det är en viktig pusselbit i vårt lagbygge vi får på plats, säger Jesper Jansson.

 

Loret Sadiku var med och spelade upp IFK Värnamo i Superettan 2010, och efter en säsong i landets näst högsta serie lämnade han för Helsingborgs IF. Där spelade han fram till sommaren 2014, för att sedan gå vidare till turkiska Mersin Idmanyurdu. 2016 värvades han till Kasimpasa där han spelat fram till nu.

 

– Hammarby är en storklubb som jag är otroligt taggad och glad över att komma till. Jag känner ju några i laget, och de har bara gott att säga om klubben, och jag kommer till ett lag som vill spela fotboll, vilket verkligen passar mig, säger Loret Sadiku.

 

Loret Sadiku gör sin första träning för Hammarby i nästa vecka. Vi återkommer med en längre intervju med honom då.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS