toggle menu

ANNONS

Martí Cifuentes till Queens Park Rangers

Av Redaktionen, Publicerat för 6 månader sedan.

Måndagens match mot Sirius blev Martí Cifuentes sista som tränare för Bajen. Hammarby och Queens Park Rangers FC har nått en överenskommelse om att han tar över Londonklubben med omedelbar verkan. Klart är också att assisterande tränare Xavi Calm slår Cifuentes följe och även han lämnar Hammarby.

 

Martí Cifuentes byter alltså Hammarby IF och Allsvenskan mot Queens Park Rangers FC och engelska Championship.

 

– Jag vill tacka hela klubben, personalen, spelarna och supportrarna för deras stöd i detta kapitel som nu avslutas. Jag har beslutat att ta mig an en ny utmaning, men jag lämnar stolt över att ha varit en del av den här fantastiska klubben, och med tillfredsställelsen att vi tack vare engagemanget och det hårda arbetet från alla har kunnat njuta av många bra ögonblick, och dessutom hjälpa Hammarby att successivt växa, som vi planerade när jag tillsattes. Jag är helt säker på att klubben kommer fortsätta gå i den här riktningen och jag önskar alla all framgång, säger Martí.

 

Två matcher återstår av den allsvenska säsongen, men Hammarby väljer efter förhandlingar med QPR att släppa sin huvudtränare omgående.

 

– Hammarby har vid flera olika tillfällen fått erbjudanden från klubbar gällande Martí Cifuentes, där både klubb och tränare valt att tacka nej. Nu väljer vi att godta bud från Queens Park Rangers FC och därmed lämnar Martí Cifuentes och Xavi Calm med omedelbar verkan, säger vd Richard von Yxkull och fortsätter:

 

– Martí har varit en mycket uppskattad ledare och tränare, som med sin höga ambitionsnivå och professionalism utvecklat klubben framåt. Han liksom Xavi kommer bli saknade både på och vid sidan av planen och vi önskar dem stort lycka till i deras fortsatta karriärer. 

 

Rekryteringen av ny huvudtränare för klubben har redan inletts. Lösningen för att leda laget under säsongens sista matcher i år kommer att återfinnas internt. Exakta personer och ansvarsområden kommer att kommuniceras inom kort från klubben.

 

– Vi har en klar bild av hur vi ska formera ledningen av laget under återstoden av säsongen, men vi behöver sätta de sista detaljerna innan vi kan gå ut med det. Processen att tillsätta en ny, permanent huvudtränare är redan igång. Med det sagt vill jag ta tillfället i akt att tacka Martí och Xavi för det professionella arbete de gjort för Hammarby. Deras arbetsmoral, noggrannhet, kunskap och engagemang har varit fantastiskt. Vi önskar både Martí och Xavi stort lycka till, säger Mikael Hjelmberg, sportchef i Hammarby Fotboll.

 

Rekryteringen av ny huvudtränare leds formellt av Hammarbys styrelse, vars mål är att ha ett nytt namn på plats till att försäsongen 2024 inleds.

 

– Vi har haft beredskap på att en sådan här situation skulle kunna uppstå och vi jobbar nu för att få in bästa tänkbara namn som kan ta Hammarby till nästa nivå. Vi genomför naturligtvis den här processen grundligt och målet är att vi har en ny tränare på plats till försäsongen drar igång efter årsskiftet, säger Mattias Fri, ordförande för Hammarby Fotboll.

 

Martí Cifuentes kom till Hammarby inför förra årets säsong och tog under sitt första år Hammarby till cupfinal och en tredje plats i Allsvenskan. Därmed blev hans sejour i klubben knappt två säsonger lång.

 

 

Stort tack för din tid i Hammarby, Martí!

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS