toggle menu

ANNONS

MR-undersökning bekräftar det befarade – Jón korsbandsskadad

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Jón Gudni Fjólusons främre korsband är dessvärre av. Det visade den magnetkameraundersökning han genomgick på tisdagseftermiddagen. Därmed kommer mittbacken att missa återstoden av säsongen och delar av nästa.

 

Det var i söndagens match mot IFK Norrköping Jón skadade sig i en närkamp, och magnetkameraundersökningen bekräftade det Hammarbys medicinska team befarade. Det främre korsbandet är av, och han kommer att genomgå operation i början av nästa vecka. Därefter väntar en flera månader lång rehabperiod.

– MR-undersökningen visade att det är en isolerad korsbandsskada och inga övriga skador i knät, vilket annars är vanligt i sådana här fall. Det är svårt att säga hur lång tid rehabperioden tar, men vi räknar med att han kan vara tillbaka i full träning först till sommaren, säger Hammarbys lagläkare Buster Sandgren.

 

Jón själv anade vad svaret på MR-undersökningen skulle bli.

 – Det känns förstås tungt, men det här är också en del av fotbollen. Nu handlar allt om att fokusera på rehabträningen och på att komma tillbaka på planen. Och att stötta laget så gott det går från sidan, säger han.

 

 

Även Mohanad Jeahze skadade sig i matchen mot Norrköping, och i hans fall rör det sig om en lindrigare muskelskada som kommer att hålla honom ur träning under ett par veckor.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS