toggle menu

Nio poäng av nio – huvudtränarna berättar om ungdomarnas matchhelg

Av Mattias Jansson, Publicerat för 7 månader sedan.

Det blev full pott den gångna helgen – P19 inledde med en 2-0-vinst mot Halmstad på lördagen och i söndags bortabesegrade F19 Jitex med 4-3 innan även HTFF vann med uddamålet borta, 1-0 i Umeå. Här berättar Amin Faily, Pierre Fondin och Fredrik Samuelsson om sin syn på respektive match.

 

 

Amin Faily om 2-0 mot HBK

 

– Jag tycker att vi kommer förberedda till den här matchen. Vi vet att Halmstad är bra, de har gått bra och de är tydliga i sitt sätt att spela; vi vet vad de vill göra. Så vi var ganska förberedda på vad som skulle hända där ute och jag tycker att killarna fullföljer matchplanen till punkt och pricka. Sedan är de svåra att slå hål på och det var vad vi snackade om innan; att ha tålamod i vår speluppbyggnad och inte stressa. Vi kan vinna matchen i sista minuten om det behövs. Och vi växer in i den tanken efter ett tag. I början var vi lite stressade och försökte med lite korta anfall, men sedan när vi väl kom in i det höll vi mer boll och väntade och skapade mer lägen. I första halvlek är vi inte på topp, men det är ändå vi som styr och ställer där ute.

 

– Det snackade vi om i paus, att våga fortsätta tro på det vi gör. Vi behöver inte göra något annat – det funkar, vi kommer göra mål. Vi skapade chanser och mycket riktigt gör (Oscar) Steinke ett drömmål. Han skär in från kanten, fejkar inlägg och lägger den i bortre krysset. Och efter det öppnades matchen upp, för då var de helt plötsligt tvungna att gå framåt, de kunde inte bara ligga och vänta på oss vilket de är jäkligt bra i. Men nu kunde vi hålla boll och stressa upp dem lite och få dem att bli lite längre som lag. Och lite frustrerade, då vi tog ett varv istället för att gå fram hela tiden. Och visst öppnade matchen upp sig. Vi dödar den genom 2-0, Albin (Rickborg) gör ett fint nickmål. Efter det spelar vi bara av matchen.

 

– Vi gör en bra match enligt matchplan och vi lär oss hur vi även ska ta oss an sådana här lag. Halmstad är bekväma i att ligga lågt och vara disciplinerade och ställa om med sina två anfallare och sina två tior. Vi är påkopplade matchen igenom och tar en bra seger, mot ett bra Halmstad skulle jag vilja påstå. Den här matchen var svårare än “Blåvitt”-matchen, för de kom ändå hit som serieledare och ville på något sätt bjuda upp till dans. HBK var ganska bekväma i att bara ligga kvar och säga “okej, det är ni som måste vinna”. Då hamnar pressen på oss och det var det vi hade övat på hela veckan: “Ingen fara, det kommer komma, se till att vi vågar hålla i boll och flytta så att vi har rörelse hela tiden och får dem att jobba. Det kommer öppna upp sig och ni kollar på tv hela tiden, gubbar… ni märker att storlagen kan göra det här i 89 minuter och så gör de mål i 90:e, vi kommer få våra lägen”. De köpte det och tog en skön seger. Nu är vi med på riktigt.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Pierre Fondin om 4-3 i Mölndal

 

– Vi visste att det skulle bli en tuff match nere i Göteborgstrakten mot Jitex och det tar några minuter innan matchen sätter sig. Men vi börjar så småningom få grepp om matchen och skapa lite farligheter. I matchminut 18 till 21 så straffar vi Jitex i deras speluppbyggnad, där vi vinner boll och får löpningar direkt och gör två snabba mål. Vi fortsätter att ha ett litet övertag på Jitex under resten av halvleken och hinner få med oss en straff, som tyvärr inte resulterar i mål.

 

– I andra halvlek är Jitex nära på att snabbt ta sig in i matchen igen genom ett mål, men vi lyckas undvika det och kort därefter går vi upp till 3-0. Matchen rullar på och böljar lite fram och tillbaka och Jitex väcker ändå liv i tillställningen genom att göra 3-1. I minut 80 så tror vi att vi punkterar matchen definitivt genom att göra 4-1, men det blev nervöst ändå. 4-2 kommer i 82:a och i 88:e drar vi på oss frilägesutvisning och straff för Jitex, som de förvaltar. Med fem minuters tillägg på det och en spelare mindre så hinner det bli nervöst, men vi reder ut det på ett bra sätt. Sköna tre poäng att ta med sig hem till Stockholm!

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Fredrik Samuelsson om 1-o i Umeå

 

– Som helhet var det en stabil insats ifrån våran sida. Vi uppträdde koncentrerat, dedikerat  och disciplinerat under större delen av matchen, vilket vi också fick betalt för i slutskedet via ett fint segermål.

 

– Skillnaden mot föregående match var att vi var tydligare med våra intentioner när vi närmade oss motståndarnas straffområde. Detta bidrog till att vi skapade fler lägen och samtidigt inte bjöd på några kontringar.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Arkivfoto överst: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS