toggle menu

ANNONS

Oliver Dovin förlänger med Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 3 år sedan.

Hammarbys målvaktslöfte Oliver Dovin har skrivit på ett nytt avtal med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2024.

Vi har oerhört stor tro på Oliver och väldigt glada över att ha skrivit ett längre avtal med honom, säger Jesper Jansson.

 

I årets sista omgång gjorde 18-årige Oliver Dovin allsvensk för Hammarby, men han har tränat regelbundet med A-truppen i två års tid. Under årets säsong har han även gjort 23 matcher med samarbetsklubben IK Frej i division 1, och utvecklingen har gått spikrakt uppåt.

 

– Oliver tillhör definitivt toppkategorin av målvakter i Europa i sin åldersklass. Efter ett års seniorfotboll i IK Frej kommer han att konkurrera fullt ut i Hammarby från och med nästa år, säger Jesper Jansson och fortsätter:

– Oliver är tillsammans med Aimar, Amoo och Maykel Lahdo fyra spelare födda 2002 som är riktigt på gång inför nästa år. Det är ett resultat av ett långsiktigt samarbete mellan Hammarby Akademi, vår scoutingavdelning och IK Frej, som nu börjar bära frukt ordentligt för Hammarby Fotboll.

 

Oliver har tränats av Hammarbys målvaktstränare Mikael ”Mille” Olsson, som har följt hans framsteg.

 

– Oliver är en lugn och trygg målvakt med bra teknik, fysik och speluppfattning. Han har fått prova på seniorfotboll i år och gjort det bra, och han kan mycket väl ta en plats i A-laget nästa år, men då krävs det att han ger allt på varje träning och ökar sin träningsmängd. Potentialen har han, men det är upp till honom att ta chansen, säger han.

 

Vid 12 års ålder kom Oliver till Hammarby, och han debuterade i landslagssammanhang när han var 15. Tidigare i höst blev han uttagen till U21-landslagets EM-kvalgrupp, och krönte alltså sitt år med den allsvenska debuten. Nu är siktet inställt på att spela fler allsvenska matcher med Bajen under 2021.

 

– Det känns jättebra att ha skrivit på nytt kontrakt med Hammarby, och det är skönt att känna att klubben jag varit i så länge tror på mig. Jag ser fram emot nästa år och jag kommer göra allt för att spela så mycket som möjligt, och göra det så bra som möjligt. Och jag hoppas verkligen få spela inför fullsatta läktare på vår hemmaplan, säger Oliver.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS