toggle menu

Ordförande Mattias Fri inför fotbollsåret 2023

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Kära grönvita vänner,

 

Det har väl inte undgått någon att det under den senaste tiden varit många spelare som av olika anledningar lämnat våra A-lagstrupper och jag tillsammans med klubbens styrelse anser att det är på sin plats att göra ett uttalande kring situationen.

 

Först och främst vill jag konstatera det viktigaste: Hammarby Fotboll mår bra, kanske bättre än någonsin. Vi har en kompetent och hungrig organisation, en tydlig strategi och bättre ekonomiska förutsättningar än någonsin tidigare. Vi har precis förlängt med Jesper Jansson som sportchef för herrlaget och har även en stark kontinuitet i den övriga sportsliga ledningen för båda våra representationslag.

 

Transferfönsterna är ofta en spännande tid. Inför detta vinterfönster var vi förberedda på en hel del förändringar, vilket också var en av anledningarna till att vi gjorde flera investeringar redan i somras. Några av de senaste truppförändringarna har skett på klubbens initiativ och några har skett på andras, men givet var klubben befinner sig idag kan vi hantera det väl. Sett utifrån kan det självfallet se ut som en plötslig och oväntat hög omsättning av spelare i ett fönster där förväntningarna kanske legat på en annan nivå. Men allt som hänt har vi antingen initierat själva eller varit förberedda på. Fotbollsvärlden ser ut som den gör och Hammarby är en del i detta spel.

 

Det finns många aktörer inom fotbollen som bidrar till att röra om i grytan. Klubbar, spelare, media och flera andra aktörer är alla delaktiga i att driva på transfers av spelare mellan olika klubbar. Detta skapar emellanåt turbulens, som vi själva märkt av i Hammarby den gångna säsongen. Det ska dock ses i ljuset av att Hammarby är alltmer oberoende av yttre påverkan och är nu på väg mot en inriktning där vi styr vår egen agenda.

 

Inför säsongen 2023 har vi gott om både tid och ekonomiska medel för att stärka upp lagdelar vid behov, men samtidigt har vi ett HTFF och akademiverksamheter som skapar mer talanger än någonsin tidigare. Vi kan både förstärka och föryngra lagen via de egna leden och redan nu flyttar vi upp flera otroligt lovande spelare till både herr- och damlaget. Och fler lär följa under året. Även om vi har och behöver ha A-lag med flera rutinerade spelare, så är vår målsättning att verka för en föryngring även på sikt.

 

I damlaget har spelaromsättningen varit mer balanserad och här utvecklas klubben snabbare än någonsin. Det innebär att vi behövt säga adjö till några välkända profiler för att kunna ge plats åt nya förmågor. Även detta är en del av sporten. Att spelare går till andra klubbar inom samma liga är ofta spelarens eget val och visar väl på att Hammarby tagit ytterligare kliv i den damallsvenska hierarkin.

 

Inget av det som hänt påverkar våra sportsliga ambitioner på något sätt. Damlaget siktar högre än i fjol i såväl serie- som cupspel. Herrlaget har en målsättning på topp-3 i Allsvenskan, att komma långt i Svenska Cupen och att göra bra ifrån sig i Europa Conference League. Vi står starkare än någonsin och känner oss trygga med den utveckling som sker.

 

För alla medlemmar som vill höra en längre utläggning kring den sportsliga utvecklingen uppmuntrar jag verkligen att komma på klubbens medlemsmöte på Södra Teatern i Stockholm den 18 januari klockan 18:30. 

 

Tack för ordet, 

 

Mattias Fri

 

 

Medlemsmötet äger rum den 18 januari på Södra Teatern i Stockholm klockan 18:30. Föranmälan krävs för att närvara på mötet, och länk till föranmälan har skickats ut till den mejladress som är registrerad på ditt medlemskonto.

Har du inte fått mailet med länk till föranmälan? Hör av dig till oss via info@hammarbyfotboll.se.

För er som inte kan närvara på mötet så kommer ett kortare referat att publiceras i efterhand på vår hemsida i vanlig ordning.

 

Foto: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS