toggle menu

Över 19 000 fick se transportsträckans propp gå ur

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby såg länge och väl ut att göra en ”vad som krävdes”-match mot Brage, och sett över 85 av de 93 minuterna var det förstås också så; att Nahir Besaras tillräckliga upprullningsmål strax innan paus var det laget behövde få ut av denna tävlingspremiär. Men de över 19 011 på läktarplats bjöds sedan på sprudlande slutminuter där Jusef Erabi och Montader Madjed byttes in och var involverade i tre baljor framåt.

 

Bildbyrån

 

Bajensupportrarna välkomnade tävlingssäsongen med ett tifo och på planen hände det sedan saker och ting redan i första matchminuten. Brage tog avsparken och tog sig till ett skottläge, där Henry Sletsjøe sköt Fredrik Hammar i magen. Stockholmaren pratade på förhand gärna med Brages sajt om P19-möten med Hammarby i blårandig skrud, men kom inte närmre än så att ställa till det denna gång, och Hammar kunde också lira vidare då han återfått luften. Han höll sig också framme med en nick efter åtta minuter, sedan Abdelrahman Saidi letat länge och till sist funnit inläggsutrymme, men Viktor Frodig i bortaburen räddade matchens första farliga avslut.

 

Strax därefter blev en annan startdebutant, August Mikkelsen, liggande med smärtor i baksidan. Norrmannen tvingades kliva av och då äntrade nästa nya ansikte planen – det blev nästan en hel match för Tesfaldet Tekie i dennes debut. Och han var rejält involverad direkt; efter ett par minuter på planen stack han in bollen till Saidi från höger. Då blev dock inte skotträffen den avsedda och strumprullaren gick utanför bortre stolpen. Klart aktiv var även Viktor Djukanović. Bland annat gjordes den nyvärvade montenegrinen ner då han var på väg ur straffområdet; ingen given elvametersspark men riskabelt försvarsspel.

 

Tekie fick 26 minuter in på ett halvdistansskott som tvingade fram en reflexräddning från Frodig då det styrdes på vägen. Hammarby fick sedan egentligen bara fram ytterligare en chans innan paus, men den förvaltades i gengäld på bästa sätt. Efter tolv passningar där Bajen sågade sig fram från Mads Fenger och in i sista tredjedelen, så satte Saidi in en hård boll mot Djukanović i utkanten av straffområdet. Viktor hoppade över passningen så att den istället nådde Nahir Besara, som fyllde på och fick ett en mot en-läge med Frodig som han gick klart segrande ur. 1-0 tiotalet minuter innan vilan, förstås en klart mer gynnsam sits inför andra halvlek.

 

Henric Wauge

När den sattes igång visade det sig, om någon tvivlat, att vi kommer få se avsparksvarianter även i år – denna var inte helt långt ifrån att resultera. Någon rivstart var det annars inte. Joel Nilssons andrabollsskott efter en hörna kvarten in, halvmetern utanför, var länge och väl det mest konkreta framåt. Å andra sidan var Bajen föga hotat bakåt, och även om en uddamålsledning per definition aldrig är trygg, så fanns det inte mycket som tydde på att man skulle sjabbla till det. Men det dröjde till slutkvarten innan smilbanden åkte upp ordentligt på läktarplats.

 

I minut 78 fick Djukanović och Hammar, där den senare fått ta hand om högerkanten långa stunder, avlösning av Montader Madjed och Jusef Erabi. Och den tonåriga offensiva duon var inte särdeles intresserad av någon 1-0-seger. Erabis presspel är ju beryktat, men i 85:e hade han god hjälp av en slarvig passning i Brages backlinje. Jusef snodde åt sig bollen men trasslade till det då Frodig kom ut snabbt. Motläggsbollen hamnade turligt hos Besara, som lade den i öppet mål – och behövde få en liten utskällning för den uteblivna passningen ur systemet, innan han måljublade och åter var bästa kompis med den unge anfallaren.

 

Tesfaldet stod för det inledande förarbetet då 3-0-bollen låg i nät redan fyra minuter senare, fast mer än något annat var detta en patenterad HTFF-balja, där Madjed visste exakt hur Erabi skulle löpa. Det distinkta avslutet föranledde ytterligare ett måljubel – men det fanns än mer kvar i ketchupflaskan. 38 sekunder efter att Brage tagit nästa avspark, så kom också fyran. Edvin Kurtulus långa uppspel fångades upp av Madjed i straffområdets högra utkant. Efter att ha gjort bort närmste försvarare, så skickade Montader upp 4-0 i närmsta nättaket. Efter den islossningen kan man leva med att gästernas Jacob Stensson tryckte dit ett tröstmål på retur med matchens sista spark – rentav unna det skapliga grönvitt bortaföljet ett litet firande. Och sanden kan vi också prata om en annan gång, för innan det avslutande hemmamötet med GIF Sundsvall väntar Norrby borta nu på lördag.

 

Boka din resa med Bajen Fans på den här länken! Och på denna länk finns plåtarna till “Giffarna” hemma den 5 mars.

 

Foto överst: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS