toggle menu

P19-laget avslutade med derbyavgörande i 94:e – "Oerhört stolt"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 5 månader sedan.

Stor tilläggstidsdramatik på lördagen blev det även på Hjorthagens IP, där Hammarbys P19-lag tog sig an Djurgården i jakt på den tredjeplats som ger spel i Skandinaviska Mästerskapen. Precis som i den damallsvenska upplösningen gällde det att ha koll på andra resultat, i detta fall Malmö FF:s, men i slutändan gjorde Bajen inte bara vad som krävdes utan mer därtill – Adam Akimey blev derbyhjälte med matchens enda mål i 92:a minuten.

 

 

Huvudtränare Amin Faily om segern

 

– Vi åker till Hjorthagen för att möta ett Djurgården som inte jag något att spela för, förutom derbyäran och chansen att förstöra för oss. Vi visste om förutsättningarna – vid seger är vi klara för Skandinaviska och även oavgjort räcker om MFF också kryssar. Det märktes att mycket stod på spel och vi hade pratat innan matchen och försökt avdramatisera det, till att det är som vilken match som helst. Trots det börjar vi nervöst och slarvigt. Mycket felbeslut och bolltapp; vi går in med 0-0 i halvlek.

 

– Halvtidssnacket handlar om att fokusera på rätt saker och att inte bli stressade; vi har minst 45 minuter kvar för att avgöra. Vi gör även ett byte i halvlek där Adrian Lahdo kommer in, en spelare vars spets ligger i att bryta linjer i sitt passningsspel. I andra börjar vi ta över mer och mer, även om DIF hotar med någon omställning. Tiden går och vi har jobbat på en matchplan under veckan, om vi behöver en slutforcering. Klockan tickar fram till 85:e då vi får till oss att det står 1-1 i Malmö. Då räcker ett kryss för oss. Ska vi slutforcera och blotta oss ännu mer för omställningar, eller fortsätta? Det är ändå vi som har kontroll.

 

– Vi bestämmer oss för att inte ändra något utan fortsätta. I minut 94 får vi en frispark centralt, som Oscar Steinke slår snabbt till Edvin Bajrovic, som hittar upp på Albin Rickborg. Han skarvar den i djupled till Adam Akimey som löper sig fri med målvakten och är är iskall – stolpe in, 0-1 till oss och eufori utbryter. Domaren blåser av matchen direkt efteråt och vi är klara för Skandinaviska för egen maskin. Jag är oerhört stolt över grabbarna som klarar trycket och vinner matchen.

 

 

Klicka för matchfakta och sluttabell.

 

 

Skandinaviska Mästerskapen spelas mellan 27 november och 4 december. Hammarby kommer där att ta sig an Strømsgodset, Norrköping och Silkeborg i gruppspelet.

 

 

 

 

Foto: Mattias Saaranen

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS