toggle menu

ANNONS

Pavle Vagic har skrivit på för Hammarby

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Pavle Vagic kan numer titulera sig Hammarbyspelare. 22-åringen lämnar norska Rosenborg och har skrivit på ett avtal över fyra och ett halvt år med grönvitt.

– Vi har följt Pavle länge, och när möjligheten att få loss honom dök upp fanns ingen tvekan, säger Jesper Jansson.

 

Efter att ha förstärkt i offensiven med David Concha har Hammarbys andra nyförvärv denna sommar mer defensiv prägel, med kapacitet att spela på flera positioner. U21-landslagsmannen Pavle Vagic behärskar nämligen uppgifterna i såväl mittförsvaret som på innermittfältet.

Efter att Hammarby nått en överenskommelse med Rosenborg har nu 22-åringen genomgått den obligatoriska läkarundersökningen och skrivit på sitt personliga avtal.

 

– Vi har följt Pavle länge och även varit och nosat på honom tidigare, så när möjligheten att få loss honom från Rosenborg kom fanns det ingen tvekan. Pavle är en ung, men redan etablerad spelare som kan spela både som sexa och åtta på mittfältet, och även mittback. Vi i Hammarby har tagit nästa steg där vi kan attrahera och konkurrera om den här kategorin spelare – unga, hungriga men ändå relativt etablerade landslagsspelare på väg uppåt och framåt, säger Jesper Jansson.

 

Pavle Vagic föddes i Malmö, och fostrades fotbollsmässigt i Malmö FF. 2017 gjorde han allsvensk debut för klubben, men var de följande säsongerna i omgångar utlånad till Jönköpings Södra, Mjällby och AFC Eskilstuna. Totalt blev det tio framträdanden i Allsvenskan innan han sommaren 2021 skrev på för norska Rosenborg.

Samtidigt har Vagic spelat kontinuerligt i U-landslagen och spelade så sent som i somras U21-EM-kval för Sverige. Han kallades även in till A-landslagstruppen inför bortamötet med Norge i Nations League i förra månaden. Nu väntar ett nytt kapitel i den unge fotbollsspelarens karriär.

 

– Hammarby är en storklubb i Sverige som spelar en attraktiv fotboll precis så som jag vill spela, så det här passar mig väldigt bra. Här i Hammarby vill jag fortsätta utvecklas som spelare, vinna så mycket som möjligt och spela i Europa, säger Pavle Vagic.

 

Pavle Vagic blir spelklar för Hammarby den 15 juli, och kommer alltså vara tillgänglig till hemmamötet med Elfsborg den 17 juli.

 

Se intervjun med vårt nyförvärv i spelaren ovan.

 

Foto: Therese Back

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS