toggle menu

Sena poängtapp efter starka insatser – tränarna om ungdomshelgen

Av Mattias Jansson, Publicerat för 5 månader sedan.

På fredagskvällen såg P19-laget ut att bortabesegra ett spetsat AIK, men i 85:e gjorde solnaiterna 1-1, och efter en stark höst får nog Bajen nu sikta på att säkra tredjeplatsen som ger spel i Skandinaviska Mästerskapen. Även söndagen på Hammarby IP gav relativt sent insläppta mål, när HTFF föll med 2-3 mot tabelltvåan Nordic United och F19 sedan spelade 3-3 mot troliga slutspelsmotståndaren Häcken i sin slutomgång. Tränarna berättar mer nedan.

 

 

Amin Faily om 1-1 på Skytteholm

 

Mattias Saaranen

 

– Vi åker till Skytteholm för bortamatch mot ett för dagen toppat AIK, som väljer att ta ner tre spelare som har fått speltid i A-laget. Matchen börjar med att motståndarna har lite mer boll och skapar några halvchanser på fasta, men vi ser till att ligga rätt i positioner, låta dem spela framför oss och ställa om när tillfälle ges. Efter 39 minuter får vi en frispark i bra läge som Adam Akimey knorrar in – 1-0 till oss. Strax därefter blir också Albin Rickborg fälld i straffområdet; solklar straff, men tyvärr missar domaren den.

 

– Halvtidssnacket handlar om att fortsätta vara fokuserade i försvarsspelet och att våga etablera längre anfall. Och i andra halvlek har vi kontroll; AIK skapar inte så mycket, utan det är snarare vi som hotar i våra kontringar. Tempot sjunker efter 75:e ungefär, det känns som att vi kommer få med oss tre poäng hem till Årsta. Men i 85:e tappar vi fokus i någon sekund och AIK kan göra 1-1, vilket även blir slutresultatet. En jättesur poängförlust, då vi var så nära seger, men med lite distans till matchen var nog krysset det mest rättvisa resultatet.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Fredrik Samuelsson om 2-3 mot Nordic United

 

Mattias Saaranen

 

– Vi startade matchen på ett bra sätt; vi tog direkt tag i taktpinnen och dominerade bollinnehavet stort under matchens inledning. Första gången som Nordic beträdde vår planhalva gjorde de mål… detta efter en utspark och svagt individuellt försvarsspel av oss. Vi återhämtade oss dock bra. Dominansen fortsatte och efter 20 minuter lyckades vi kvittera efter en hörna. Därefter var matchbilden relativt tydlig, med skillnaden att vi efter 1-1-målet också skapade en del målchanser. Tyvärr ställde vi till det för oss igen med tio kvar till paus och detta resulterade i ett nytt ledningsmål för Nordic. Ännu en gång slarvade vi i det individuella försvarsspelet och på två skott hade motståndarna gjort två mål. I slutet av första halvlek hade vi ett jätteläge för kvittering efter fint kombinationsspel, men tyvärr gick avslutet utanför.

 

– I början av andra satte vi kvitteringen, återigen på hörna. Därefter var det en jämn halvlek överlag. Nordic åt sig in i matchen och båda lagen hade perioder av spelmässigt övertag. Med kvarten kvar förändrades dock förutsättningarna när vi agerade klumpigt och orsakade en onödig straff, som betydde nytt underläge. Därefter skapade vi två fina lägen för kvittering utan att lyckas sätta en till kvittering. Som helhet en spelmässigt ganska bra insats. Vi följer matchplanen och bestämmer matchbilden. Dock bjuder vi på tre mål efter svaga ingripanden defensivt och därmed ger vi inte oss själva särskilt bra förutsättningar att vinna. Vi behöver bli bättre på att minimera våra misstag om vi ska börja ta poäng.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

Pierre Fondin om 3-3 mot Häcken

 

Anders Ögren

 

– En match mellan två topplag, som redan på förhand var klara för slutspelshelgen 17-19 november. Vi börjar matchen bra och har ett litet övertag på Häcken. Men genomgående det här året har vi släppt in lite för många mål och ibland kommer de väldigt tätt, likaså här. I matchminut 13 gör Häcken 0-1 och efter ytterligare några sekunder så står det 0-2. Precis som i förra matchen får vi alltså direkt börja i en ganska brant uppförsbacke, men vi hämtar oss ganska snabbt och tar tydligt över matchbilden. Vi skapar flera vassa målchanser innan vi reducerar till 1-2. Innan paus hinner vi också kvittera och kan ändå gå in i omklädningsrummet med en bra känsla.

 

– Andra halvlek fortsätter som den första slutade; med ett spelövertag för oss där vi kan skapa en hel del chanser. Till slut kan inte Häcken stå emot och 3-2 signeras av Carmen Cernjul, som för övrigt kan vinna skytteligan beroende på vad Umeås anfallare hittar på i seriens återstående hängmatch. Vi fortsätter att äga majoriteten av bollinnehavet och kontrollerar matchen bra. Men Häcken sticker upp, får med sig en hörna, och kvitterar. En bra prestation ur väldigt många aspekter med många saker som sitter bra, samtidigt som vi är medvetna om att vi behöver skruva på några saker inför slutspelet. Antagligen stöter vi där på BK Häcken igen, i semifinalen 17 november.

 

Klicka för matchfakta och tabell.

 

 

 

Foto: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS