toggle menu

ANNONS

Simon Strand till Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby förstärker på ytterbackspositionen. Simon Strand, bördig från Huddinge och närmast i Elfsborg under fyra säsonger, ansluter nu till klubben. 29-åringen har skrivit på ett kontrakt som löper över tre år.

 

Huddingesonen Simon Strand inledde karriären i Stuvsta IF och nådde landslagsspel på P17-nivå. Han spelade sedan seniorfotboll för flertalet 08-klubbar, innan han 2017 lämnade Assyriska FF och länet. Därefter har han representerat Östers IF och Lyngby BK samt spelat allsvensk fotboll för Dalkurd FF, varpå han stannade på serienivån genom en övergång till Elfsborg inför säsongen 2019.

 

Hos de gulsvarta boråsarna tog Strand omgående en startplats och han noterades där sammantaget för 98 allsvenska matcher och ett mål. Under fjolåret blev facit 17 allsvenska starter och sex inhopp. Ytterbacken har även skaffat sig erfarenhet av kontinental fotboll hos IFE, och nu står det alltså klart att han återvänder till Stockholm för spel i Hammarby.

 

 

Simon Strand om att ansluta till Hammarby:
– Det känns jäkligt kul att komma till en så stor klubb och att komma tillbaka hem till Stockholm. Jag känner att det är ett bra steg för mig, Bajen är på väg uppåt och jag tror att vi kan göra något stort tillsammans. Martí spelar en positiv fotboll och jag ser fram emot att komma igång.

 

– Jag hoppas kunna bidra med mycket på planen, men även i omklädningsrummet. Jag vill hjälpa de yngre spelarna och bidra med karaktär. Som spelare är jag snabb, stark och bra defensivt. Sedan har jag ett bra pannben vid sidan av ett bra tillslag och en fin passningsfot. Under mina kommande tre år hoppas jag på fina tabellplaceringar och kommande Europaäventyr.

 

Hammarby Fotbolls sportchef Jesper Jansson om värvningen:
– Simon passar perfekt in i truppbygget, genom sina fotbollskvalitéer och förmåga att spela både till höger och vänster, och för att han är en karaktärsspelare. Simon är en Stockholmskille och perfekt för att skapa balans i truppen och Hammarby flera år framåt. Vi har kämpat länge med Elfsborg om att få hem honom till Stockholm och det har varit en fin dialog om en högt värderad spelare.

Varmt välkommen till Hammarby IF, Simon!

 

Foto: Johan Gustafsson/G40 studio

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS