toggle menu

Sju HIF–nomineringar till OBOS Damallsvenskans bästa 2023

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Den 20 november prisas de bästa insatserna i OBOS Damallsvenskan 2023 på den gala som Sportbladet anordnar. Efter att Hammarby kammat hem dubbeln, så var det väl inget annat att vänta än att vi skulle få se många grönvita bland de nominerade. Mycket riktigt. Anna Tamminen är nominerad såväl till Årets målvakt som Årets MVP, Simone Boye finns med i kategorin Årets back och Julia Roddar bland Årets mittfältare, Madelen Janogy är nominerad till Årets forward, Ellen Wangerheim kan ta hem Årets genombrott och Årets tränare har Pablo Piñones-Arce chans på. Du kan se galan direkt på sportbladet.se.

 

Motiveringarna lyder som följer:

 

Årets målvakt: Redan i fjol växte målvakten ut till en matchvinnare för sitt Hammarby. I år har hon, trots problem med en axel, hållit nollan längre än någon annan i den högsta serien på damsidan. Tamminen är reflexsnabb, stark i höjdspelet och har ett fint tillslag. Det är inte konstigt att finländskan växt ut till en publikfavorit på Kanalplan.

 

Årets back: Den danska mittbacken klev in med pondus redan förra sommaren men har växt ut till en naturlig ledare i försvaret. Det har märkts tydligt när Boye saknats. En ledare, en bollvinnare och med sitt starka huvudspel även en målskytt.

 

Årets mittfältare: Nyförvärvet har klivit in och vägt tungt på svenska mästarinnornas mittfält. 31-åriga Roddar är en grovjobbare som aldrig viker undan för en duell, ger alltid det där lilla extra och täcker upp ytor så att de offensiva krafterna i laget kan tänka på sitt.

 

Årets anfallare: De stora matchernas kvinna. När allt ska avgöras är det Madelen Janogy som håller sig framme. Har förbättrat sitt spel i boxen de senaste åren och har en förmåga att vara på rätt plats vid rätt tid. En pådrivare som alltid går ut och spelar med mod.

 

Årets genombrott: Den blott 19 år gamla anfallaren har gjort en näst intill osannolik comeback efter sin tuffa korsbandsskada genom att ta en given startplats i ett lag med hård konkurrens. Wangerheim har inte bara tagit plats utan även gjort stora avtryck i Hammarbys offensiv. Med sin placeringsförmåga och tekniska skicklighet är hon en trygg punkt att söka för sina medspelare och hon hittar ytor som ingen annan ser.

 

Årets tränare: Pablo Piñones-Arce har varit med och byggt Hammarby från Elitettan till SM-guld genom att ingjuta mod i sina spelare och sätta ett grundspel som både spelare och publik uppskattar. Både unga och gamla stjärnor har utvecklats under hans ledarskap och förmågan att se människan bakom spelaren har hyllats både en och två gånger.

 

Årets MVP: Anna Tamminen har växt ut till en finsk mur i Hammarbykassen. Hon nådde sitt mål med 13 hållna nollor men hon har stått för betydligt fler matchavgörande räddningar än så. Har lyst av självförtroende hela säsongen och en väldigt starkt bidragande anledning till varför det var Hammarby som till slut fick lyfta Kronprinsessan Victorias pokal.

 

 

Foto: Kenta Jönsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS