Snöplig hemmaförlust mot Brøndby

Av , Publicerat för 17 år sedan.

Inget av lagen inledde särskilt starkt. Det dröjde ända till den tjugonde minuten innan matchen fick någon sorts karaktär. Och då var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen. Plötsligt radade Bajen upp målchans efter målchans. Första läget fick Haris Laitinen som sköt i stolpen från tio meter – bollen rullade retsamt längs mållinjen men tyvärr inte över den.

Istället var det Erkan Zengin som fick inleda det grönvita målskyttet. Sebastián Eguren lyfte upp en boll mot Jeffrey Aubynn, som vann nickduellen mot sin försvarare och styrde bollen till just Zengin, som kunde driva bollen några meter innan han avlossade ett otagbart skott för Ankergren i Brøndbymålet. 1-0 till Hammarby!

Bajen tog tag i spelet – Brøndby gjorde mål
Efter målet tappade bortalaget allt spel de hade i början av matchen och Bajen fortsatte att anfalla – dock utan resultat. Trots fina lägen för både Eguren och Jeffrey Aubynn.

Istället var det Brøndby som gjorde mål, i den trettionde minuten, något som kändes både snöpligt och orättvist för de 4443 Hammarbysupportrarna. En hörna damp efter viss kalabalik ner framför fötterna på Martin Retov, som kunde toffla in bollen efter en målvaktsretur från Benny Lekström.

Hammarby tappade spelet efter detta, men bara i ett tiotal minuter. Sedan var baklängesmålet glömt. Och då var det dags för ett nytt Hammarbymål. Paulinho fick bollen felvänd utanför straffområdet, hittade ut till Fredrik Stoor som la in bollen högt i straffområdet. Fram rusade Toni Nhleko som en ångvält och vräkte in bollen i mål. 2-1 till Bajen, precis före halvtid!

Bajen försökte kontrollera
Efter paus försökte Bajen att bara kontrollera matchen och spelade lugnt och sansat. Det dröjde ända till 77:e minuten innan ett vettigt läge dök upp över huvud taget, och den stod Brøndby för. På deras andra riktiga målchans i matchen gjorde danskarna också sitt andra mål. Martin Spelmann blev målskytt, sedan han hårt smällt upp bollen mot krysset. Benny Lekström fick en hand på bollen, men inte nog mycket för att styra den från nätmaskorna. 2-2.

Och just när Söderstadions publik börjat vänja sig vid ännu två förlorade poäng, och ännu en oavgjord match i Royal League, gjorde Brøndby även 2-3. En till synes ofarlig frispark från svenske Martin Ericsson lurade både mur och målvakt och flög retsamt in i mål. Bajen hade på bara några minuter tappat både ledningen och det lovande spelet från första delen av matchen.

Målet gjordes i den 82:a minuten, och den resterande delen av matchen kontrollerades rutinerat av de blågula danskarna. Hammarbyspelarna fick knappt tag i bollen och kunde bara chansskjuta upp bollen på måfå ett par gånger i matchens slutskede. Det räckte inte, och Bajen kunde inte ens få med sig en poäng från den andra Royal League-matchen på hemmaplan. Nu kommer det krävas mycket av Bajens spelare för att lyckas ta sig vidare till slutspelet i turneringen.