toggle menu

ANNONS

Stefan Fredriksson ny tränare i HTFF

Av , Publicerat för 17 år sedan.

Hammarby har bestämt sig för en större satsning på HTFF vilket innebär en heltidsanställd tipselitansvarig. HTFF:s tidigare tränare Tommy Davidsson hade inte möjlighet att arbeta heltid och därför blev det en nyrekrytering.
– Vi är fantastiskt nöjda och glada att Tommy har funnits med i satsningen på HTFF under de här åren, säger Urban Rybrink, informationschef för Hammarby Fotboll. Han har gjort ett magnifikt jobb och har redan varit med och sett till att vi har en mängd egna talanger i A-laget.

Stefan Fredriksson var med från början
Den nye tränaren, Stefan Fredriksson, 38 år, har senast varit tränare för Nyköpings BIS i division 2. Innan dess har han varit tränare både för Hammarby P85 under ett år och för juniorlaget i tre år.
– Jag är jätteglad och har strävat mot det här i många år, säger Stefan Fredriksson. Jag var ju en av de som blev lidande av HTFF från början eftersom laget tog nio av mina bästa spelare i juniorlaget, men jag har hela tiden tyckt att satsningen är klockren.

Stefan Fredriksson ska förutom att coacha och träna HTFF tillsammans med Mats Jonsson också sköta individuell träning med A-lagsspelarna.
– Sen ska jag också punktmarkera de yngre talangerna i A-laget för att se till att de tränar rätt, berättar Stefan.

Närmare samarbete med A-laget
Det ska också bli ett närmare samarbete mellan HTFF och A-laget. Spelarna ska genomgå samma tester, det blir likadant träningsupplägg och fysiologiskt upplägg.
– Tidigare har man spelat utifrån samma spelidé, men nu ska det bli en röd tråd genom alla tre lag, A-laget, HTFF och juniorlaget, säger Stefan.

Bättre kontinuitet
Förra året var det en stor spelaromsättning i HTFF, men Stefan Fredriksson hoppas att det ska bli mer kontinuitet i år.
– Förhoppningen är ju att det inte blir så stora förändringar, förklarar Stefan. Vi vill ju bara att de ska försvinna uppåt, till A-laget. Sen har vi några spelare i juniorlaget som är aktuella för flytt till HTFF.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS