ANNONS
Av , Publicerat för 20 år sedan.
Suleyman Sleyman spelar inte bara i Hammarby och pluggar på Handels. Han är även aktiv i Ickevåldsfonden, en organisation som jobbar för att motverka våldet i samhället.
– Jag fick en förfrågan om att vara med i styrelsen vid årsskiftet och tackade ja, säger Sleyman.
![]() |
Beslutet att tacka ja till styrelseuppdraget har han inte ångrat.
– Jag är invald till en period av fyra år. Det känns otroligt bra att få vara med och påverka arbetet för ett minskat våld i samhället. Det ständigt ökande våldet syns överallt i samhället, inte minst inom fotbollen med supportergrupperingar vars inriktning är att slåss, säger Suleyman Sleyman.
Många kända ansikten
Han är inte det enda kända ansiktet i styrelsen. Även biskop Jonas Jonsson och förre programledaren Alice Bah sitter med i Ickevåldsfonden. I fondens råd sitter dessutom ärkebiskopen KG Hammar, folkpartiets riksdagsledamot Birgitta Ohlsson, LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin samt Lars Nyhlén, chef för rikskriminalen, med fler.
– Det är väldigt inspirerande. Man får andra perspektiv på livet när man träffar människor med så många andra erfarenheter än vad jag har. Vi i styrelsen träffas fem till sex gånger per år och där sitter både direktörer och konsulter. Samtliga arbetar med det här helt ideelt, berättar Suleyman.
Komma med idéer
Ickevåldsfonden är kyrkornas fond. Många kyrkor, stift och kristna organisationer, men även LO och näringslivet, har gett ekonomiska bidrag till fonden. Samtliga medel som man får in går sedan till, av styrelsen utsedda, organisationer som har ansökt om bidrag.
– 30 november sker utdelningen i samband med en ceremoni i Ersta. Vi försöker på alla sätt få folk att få upp ögonen för fonden. Alla organisationer som jobbar mot våld och rasism, framförallt med inriktning på ungdomar, är välkomna att komma in med en ansökan via vår hemsida.
– Företag som är intresserade av att bidra är välkomna att kontakta mig.
Sleymans roll har framförallt varit att komma med idéer om hur man ska få in mer medel till organisationen.
– Det finns många organisationer som är värda att få bidrag. Det är positivt att se hur många som verkligen försöker motverka våld och rasism i samhället. När man håller på med det här märker man hur mycket goda människor det trots allt finns. Det är lätt att glömma i en vardag där medierna väljer att fokusera på våldet i stället för på de människor som försöker motverka det, avslutar Suleyman Sleyman.
Publicerades för 1 år sedan
Publicerades för 1 år sedan
Publicerades för 1 år sedan
Publicerades för 1 år sedan
Publicerades för 1 år sedan
Comments