toggle menu

ANNONS

Supporterinfo: IFK Göteborg borta

Av Jakob Uddeholt, Publicerat för 7 år sedan.

Arena- och biljettinfo

 

Namn: Gamla Ullevi
Publikkapacitet: cirka 17 500
Bortasektion placering: Nedre södra kortsidan: Sektion A/O – ståplats nedre etage.
Bortasektions kapacitet: 1700

 

Biljett: Biljett kan köpas via webben eller på plats. De kan läsas direkt från smartphones, full ljusstyrka rekommenderas på displayen. Följande priser gäller (inklusive serviceavgift):
A/O, vuxen: 160 kr.
A/O, ungdom (4-18 år): 100 kr.

 

Förköp görs på den här länken.

 

Biljettköp på arenan: Om biljetter finns kvar säljs dessa innan entrén till bortasektion. 20 kronor i administrationsavgift tillkommer.
Kort och kontant: Både kort och kontant.
Entré: Alla Hammarbysupportrar går in vid entrén för bortasupportrar, Gate1.

 

Först uppvisas biljett i biljettkontroll. Därefter sker visitering i fållor följt av skanning av biljett vid ingången till arenan. Se karta längre ned.

Entrén öppnar: 17.30
Supporterkort: Visas vid yttre grindarna där värdar för Supporterkortet delar ut biljett till de som visar upp sitt Supporterkort. Supporterkortsinnehavare går till personalen, visar upp sitt kort och får en vanlig biljett.

 

sektionerifkgbgborta_cent

 

Till Gamla Ullevi

 

Bajen Fans organiserar bussar i vanlig ordning. Anmäler dig gör du på denna länk.

 

Gamla Ullevi ligger centralt i Göteborg med närhet till flera kommunikationsmedel:

Promenera Gamla Ullevi ligger i hörnet Parkgatan/Ullevigatan i centrala Göteborg, cirka fem minuters promenad från Centralstationen. Hammarbysupportrar rekommenderas att komma österifrån, det vill säga från stora Ullevi och Hammarbyfansens samlingsplats.
Cykla Via Göteborgs nät av cykelbanor tar du dig lätt till Gamla Ullevi. Cykelparkeringar finns på arenans norra sida mot Ullevigatan.
Åk kollektivt Närmaste spårvagnshållplatser är Drottningtorget, Ullevi södra och Ullevi norra. Använd dig gärna av reseplaneraren på Västtrafiks hemsida för att hitta rätt linje och avgång.
Bil Kommer du lite längre ifrån och med bil kör du av från E6:an vid Ullevimotet och mot centrum, följ därefter skyltar mot Gamla Ullevi. Hammarbysupportrar rekommenderas att parkera vid Ullevis parkeringsgarage.

 

Service på arenan

 

Mat och dryck: Ett försäljningsställe med flera kassor. Hamburgare/korv, läsk/vatten/folköl, snacks. Både kort och kontant.
Toaletter: Fasta toaletter, både pissoar och vanliga. Uppmärkt damtoalett.
Matchprogram: Kan köpas vid biljettförsäljningen.

 

IFK Göteborg har tillsammans med arenan genomfört förbättringar i miljön bakom bortasektionen med bland annat ljussättning, soffor och ståbord för mat och dryck.

 

Supporteraktiviteter

 

Supportersamling på Ullevi (OBS Nya Ullevi, ej matcharenan):
En större Hammarbysamling sker på Ullevi Lounge likt tidigare men med förbättringar jämfört med tidigare år. För att underlätta för gästande supportrar att samlas inför match har IFK tillsammans med kommunen och polisen vidareutvecklat fanhostingkonceptet. Detta innebär:

 

– Lokal som nu även utökats med uteservering.
– Mat och dryck. Stor stark och flasköl + alkoholfria alternativ. Hamburgare och Chli con Carne (även vegetariskt alternativ)
– Gratis parkering alldeles utanför.
– Kapacitet 600 supportrar plus uteservering som tar cirka 400.
– 500 meter till bortasektionens insläpp.

 

18–årsgräns gäller men det finns stora ytor utanför där de som inte kan/vill gå in kan vistas.

 

Souvenirförsäljning: Supportergrupper säljer souvenirer bakom läktaren.

 

kartaifkgbgborta

 

Övrigt

 

Hammarby Fotboll på plats: En SLO, två säkerhetsansvariga och ett par servicevärdar finns på plats för service till supportrar.

 

Polis på plats: Från Stockholm finns Evenemangspolis, Supporterpolis och även en grupp Eventpoliser på plats för att bidra till så bra service och trygghet som möjligt.

 

Hammarby Fotboll välkomnar och tackar dig supporter som reser till Göteborg för att stötta laget till tre poäng, ditt stöd är ovärderligt!

 

Vi vill rikta en speciell uppmaning om att inte använda bangers, det utgör en direkt fara för spelet på planen och risk för skador på andra supportrar. Vi ber er också att undvika pyroteknik, då det utöver en risk för fara vid ovarsam hantering sätter Hammarby som gästande klubb i svårigheter i det långsiktiga arbetet. Likaså uppmanar vi till att inte sätta upp stickers eller utföra annan form av skadegörelse då det medför kostnader för Hammarby Fotboll.

 

På Gamla Ullevi råder förbud mot maskering, det är därför inte tillåtet att medföra ”rånarluvor” in på arenan. Påträffas sådana ombeds man att lämna dem ifrån sig eller stanna på utsidan. Hundar och handhållna metalldetektorer kan komma att användas för att söka efter pyroteknik, de senare i första hand på tifomaterial och väskor för snabb hantering.

 

Kontakt

 

Vi jobbar ständigt med att förbättra förutsättningarna för Hammarbyfans som åker på bortamatch, vilket gäller allt från förhållanden på arenorna och Hammarby Fotbolls närvaro till bemötande från polis med mera. För att vi ska veta vad vi kan förbättra, är det viktigt att du som supporter hör av dig.

 

Har du frågor innan eller synpunkter och/eller idéer från detta besök är du välkommen att höra av dig till Hammarbys eller Göteborgs SLO:er. Det går även bra att ta kontakt på matchdag. Se uppgifter nedan.

 

Hammarby:
SLO Jakob Uddeholt
Kontakt matchdag: 0723122422. Kontakt innan matchdag: jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.se

 

IFK Göteborg:
SLO Anders Almgren
anders.almgren@ifkgoteborg.se

 

(Foto överst: Bildbyrån)

ANNONSER

Comments

comments