toggle menu

ANNONS

Tesfaldet Tekie klar för Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby har gjort klart med 25-årige Tesfaldet Tekie, som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över fyra år. Mittfältaren som senast representerade nederländska Go Ahead Eagles har under dagen anslutit till träningslägret i Marbella.

 

Hammarby Fotbolls sportchef Jesper Jansson om nyförvärvet:
– När vi fick information om att “Tess” brutit sitt avtal agerade vi direkt, eftersom vi anser att hans profil och spelartyp passar som handen i handsken för Hammarby och Martis spel. “Tess” är en spelskicklig, mobil och bollsäker tvåvägsmittfältare som skaffat sig internationell erfarenhet från holländsk fotboll de senaste tre och ett halvt åren. Vi är oerhört nöjda med att kunna välkomna en kvalitetsspelare som honom till Hammarby och åter till svensk fotboll.

 

Tesfaldet, född i Eritrea, inledde karriären i Göteborgsklubben Marieholms BoIK och anslöt till IFK Norrköping som 16-åring, han representerade sedan klubben i tre och ett halvt år till dessa att han blev köpt av belgiska Gent. Sejouren i Gent innebar bland annat en utlåning på 18 månader förlagd i Östersunds FK. Under tiden i norr fick han bland annat uppleva spel i Europa League, då ÖFK tog sig till sextondelsfinalen där de föll mot Arsenal. Därefter har han tillhört Fortuna Sittard och senast Go Ahead Eagels i nederländska Eredivisie. Genom åren har han även representerat Sveriges landslag, från P15 till A-lag, där han var med på januariturnén 2019 och debuterade mot Island. Sammantaget har det blivit tolv matcher i blågul skrud.

 

– Det känns jättekul att vara här och att få allt på plats. Jag har sett Bajens framsteg de senaste åren och jag är jätteglad och taggad på att köra igång och få tillhöra Hammarby. Nu kör vi!, säger Tesfaldet Tekie.

 

 

Mer från “Tess” följer under kvällen.

 

 

Varmt välkommen till Hammarby IF, Tesfaldet!

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS