toggle menu

Två förlängningar och ett nyförvärv för damerna

Av Redaktionen, Publicerat för 7 år sedan.

Damlagets truppbygge börjar ta form och vi kan nu presentera ytterligare tre spelare som ritat på för ett grönvitt år i Damallsvenskan. Det handlar om två förlängningar och ett nyförvärv. De två förstnämnda är Therése Boström och Helén Eke, som båda skrivit på ett nytt ettårsavtal.

 

Sportchef/Huvudtränare Olof Unogård om spelarna:

 

– Therése kom till oss i somras, efter ett antal år uppe i Umeå. Hon visade direkt vilken klass hon håller genom att göra ett väldigt bra inhopp mot sin gamla klubb AIK och sedan göra mål i sina första två matcher från start. “Tess” har potentialen att bli en viktig spelare för oss nästa år. Helén är en rutinerad spelare med erfarenheter både från Tyresö FF och KIF Örebro. Helén fick dessvärre hela fjolårssäsongen förstörd efter en korsbandsskada men är nu hel igen och kan träna för fullt från starten i januari. Hennes rehab har gått väldigt bra och Eke är väldigt motiverad att komma tillbaka ännu bättre än innan skadan.

 

Nyförvärvet heter Sejde Abrahamsson (bilden), 18 år, och kommer från allsvenska KIF Örebro. Sejde har tränat med laget under november och är nu klar för ett år i Hammarbytröjan. Olof Unogård igen:
– Sejde är en jättespännande spelare. Trots hennes ringa ålder så har hon redan hunnit med ett antal år i KIF:s A-lag. Hon har en jättepotential och kan dessutom spela på flera positioner, så det ska bli jättespännande att se vad hon kan få uträttat hos oss.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS