toggle menu

ANNONS

Uddamålsförlust mot Dallas i ett regnigt Marbella

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Under torsdagen ställdes Hammarby, i ett regnigt Marbella mot MLS-motståndet Dallas. De grönvita var nära att lugga MLS-gänget på “poäng”. När Paul Arriola förvaltat ett friläge med halvtimmen kvar var nog Montader Madjeds försök att vinkla dit avslutet från sin högerkant Bajens hetaste bud på kvittering. Efter ett ganska grinigt slutskede med ett par onödigt tuffa duellsatsningar från jänkarnas sida blåstes den blöta tillställningen av, med uddamålstorsk som facit.

 

Under början av veckan hade stora mängder regn fallit över Marbella vilket ställt frågan om matchen skulle kunna spelas. Även under torsdagen skulle regnet falla, det hindrade dock inte dagens möte som sparkades av på en felfri matta. Hammarby mönstrade, bortsett från sista utposten Davor Blažević, ett raktigenom ungt lag mot det på flera positioner A-landslagsmeriterade FC Dallas som under sin vistelse i Marbella spelat lika mot både Malmö FF och Jeonbuk Hyundai.

 

Det unga laget fick till en början inte behålla mycket boll, men kom efter några minuter till anfall. När Montader Madjed i den åttonde minuten tog bollen förbi en Dallas-back men själv blev hindrad, borde han fått en straff. Det blöta gräset var svårspelat men Hammarby spelade in sig i matchen som krävde tuff kontakt, där stod de grönvita spelarna upp bra. Men det var ändå motståndarlaget som lyckades skapa chanserna. I den tjugonionde matchminuten vek Alan Velasco in från vänsterkanten och avlossade skott med högern som träffade ribban, nästa läge kom några minuter senare när Ferreira Jesus mötte ett inlägg på volley men där avslutet blev aningen missriktad.

 

 

I andra halvlek fick amerikanarna ett större övertag i spelet. Trots det hotade Hammarby framåt och efter 59 minuter spelade kom Saidou Alioum med två vassa avslut från halvdistans och vänsterläge. Det första smet över och gav Bajen en gratishörna då domarteamet hittade en touch, medan det andra var en häxpipa med läbbig bollbana som dock också var något högt avlossat. Bara minuter efter friställdes Paul Arrioula genom en central djupledsboll och kunde rulla in ledningsmålet för Dallas, som skulle bli matchens enda.

 

 

Fler lägen kom för amerikanarna när Jesus Ferreira nöp till två gånger om vid en dubbelhörna men Davor Blažević stod emot. Därefter uppstod fler chanser för både kvittering och utökad ledning. Den hetaste grönvita chansen kom i den 75:e minuten när Alper Demirol svarade för en fin aktion på offensiv planhalva och serverade Montader Madjed, som vajert gjorde bort första motståndaren på sin högersida och försökte vinkla dit ett avslut från sin kant, tätt utanför. Hammarby jagade sedan efter en kvittering och pressade hårt, men utan utdelning. Mer följde sedan när Jáder Obrian i slutminuterna spelades fri och kom ensam mot Blažević, men missriktade avslutet som gick utanför stolpen. Efter det blåstes den blöta tillställningen av, med uddamålstorsk som facit.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS