Viktiga uddamålsvinster för P19 och HTFF – tränarna om insatserna

Av Mattias Jansson, Publicerat för 8 månader sedan.

Det var inte bara A-damerna som knep en blytung uddamålsseger den gångna helgen. Även P19-laget vann med 3-2, mot Öster, och såg därmed till att ha Skandinaviska Mästerskapen-tredjeplatsen i egna händer inför slutomgången. Parallellt på lördagen kunde också HTFF bryta sin motiga trend i rättan tid och slå Sylvia på bortaplan, med 1-0. I artikeln tar du del av huvudtränarnas syn på matcherna.

Amin Faily om 3-2 mot Öster

– Vi tar emot Öster en blöt lördagskväll. Vi tar tag i taktpinnen direkt och totaldominerar matchen, med ett rappt passningsspel med mycket rörelse och ett aggressivt man-man-inriktat försvarsspel över hela planen. Efter 33 minuter får vi utdelning på en frispark där “Corre” håller sig framme på en retur, en ledning vi utökar fem minuter därpå, efter en hög bollvinst där Adam Rickborg avslutar snyggt. Vi går in i halvtid med en 2-0-ledning som borde ha varit mycket större.

– Halvtidssnacket handlade om att fortsätta våga vara framåtlutade. Att inte slappna av utan sätta trean. Och andra halvlek ser ut som den första, där vi dominerar men slår nytt rekord i missade lägen. 3-0 kommer först i minut 82, på straff genom Adam Akimey. Efter det tappar vi fokus sista tio och Öster kan göra 3-1, följt av 3-2 på matchens sista spark. Inför sista omgången har vi det i egna händer. Slår vi Djurgården, så säkrar vi tredjeplatsen och spel i Skandinaviska.

Klicka för matchfakta och tabell.

Fredrik Samuelsson om 1-0-vinsten på “Parken”

– Vi startade matchen på ett bra sätt. Första kvarten dominerade vi med eftertryck och hade bland annat en nick i stolpen efter hörna. Resten av halvleken var vi fortsatta dominanta sett till bollinnehav, men även en aning slarviga när det vankades målchanser. Flera lägen gick om intet när vi misslyckades med rätt simpla passningar i genombrottsfasen.

– I början av andra fick vi utdelning efter en fast situation och därefter hade vi kontroll på händelserna. Sylvia var aldrig nära en kvittering, men nog borde vi satt något mål till, chanser saknades inte. Som helhet en hyfsat stabil insats, mot en motståndare som redan före matchen var klara för nedflyttning. Kommande helg väntar tuffare motstånd och vi behöver bli bättre fram till dess.