toggle menu

Rafael Roldán

Rafael Roldán Bermúdez, uppvuxen i Montoro i södra Spanien, inledde sin ledarkarriär i tidig ålder och har en bakgrund inom både herr- och damfotbollen. Innan flytten till Jämtland var han verksam i norska Volda som fystränare för deras herrlag under 2014 innan det var dags för samma roll i Bergsøy nästkommande två åren. Under 2016 varvade han även den tjänsten med att vara huvudtränare för klubbens damlag.

 

Inför 2017 fortsatte Norge-spåret i form av en fystränarroll hos Hødd, där han även var ansvarig för fasta situationer. I augusti 2018 väntade sedan nästa utmaning som assisterande tränare i Östersunds FK, när klubben stärkte upp ledarstaben efter Graham Potters flytt samma sommar. Under sina tre år i klubben hade han bland annat huvudansvar för analysarbetet

 

– Vi är såklart glada över att kunna knyta till oss “Rafa” från Östersund. Vi som klubb har tagit tydliga kliv i att satsa på spelartruppen för att nå våra mål. På vägen dit vill vi även utveckla organisationen kring laget på samma sätt. Med “Rafa” i teamet har vi nu två heltidsanställda tränare, vilket är ett viktigt steg i rätt riktning. Jag fick en bra känsla direkt när jag träffade honom, som sedan bara förstärktes, och vi ser att han har de egenskaper som vi eftersökt. Han kommer utöver sin roll som assisterande tränare jobba med videoanalyser kring laget, vilket han har mycket erfarenhet av från herrarnas allsvenska, löd sportchef Johan Lagers ord i samband med rekryteringen. 

 

– Det känns jättebra att få komma till Hammarby och jag är väldigt motiverad över att jobba bredvid Pablo och det spännande projektet i OBOS Damallsvenskan. Jag kommer ge allt varje dag för att nå våra målsättningar kommande åren, sade Rafael själv när det stod klart med Bajen.

Rafael facts
Roll Assisterande tränare
Ålder 35
Nationalitet Spanien

Smilla

Vallotto

Moa

Edrud

Josephine

Frigge

Sara

Kanutte

Ella

Wilson (utlånad)

Thea

Sørbo

Julia

Roddar

Simone

Boye

Jonna

Andersson

Smilla

Holmberg

Vilde

Hasund

Adelina

Engman

Bella

Andersson (utlånad)

Matilda

Vinberg

Madelen

Janogy

Eva

Nyström

Anna

Tamminen

Ellen

Wangerheim

Alice

Carlsson

Emma

Westin

Lotta

Ökvist

Ellen

Gibson