toggle menu

8. Ellen Gibson

Med undantag för en kortare sejour i USA i sena tonåren har Ellen Gibson varit Bajen trogen sedan bollskolan – vilket gör henne till en av klubbens främsta kulturbärare. Den allsvenska debuten gjorde ”Gibbe” redan som 15-åring och under våren 2021 klev hon över 150 tävlingsmatcher för Hammarby.

 

Ellens egna ord om fortsättningen i grönvitt inför säsongen 2021:

– Det känns otroligt kul, inspirerande och ärofyllt att förlänga i ytterligare två år med Hammarby som är klubben i mitt hjärta. Jag trivs väldigt bra med spelarna, ledarstaben, organisationen och supportrarna. Passionen, kärleken och engagemanget som finns i och runt klubben gör att jag känner en stolthet över att bära den grönvita tröjan och representera Hammarby.

– Vi har en fantastisk säsong i ryggen, där vi tagit stora kliv i vår utveckling både kollektivt och individuellt. Jag är verkligen motiverad att fortsätta bidra och vara en del av vår fortsatta resa tillsammans.

 

Sportchef Johan Lager i samband med senaste förlängningen:
– Ellen har gjort en stark säsong och betyder mycket för oss. Hon är en profil som ger allt för laget och inte viker sig en tum. Vi är mycket glada över att Ellen förlänger avtalet med oss och vill vara med på vår satsning framåt, säger Hammarby Fotbolls sportchef Johan Lager.

Ellen facts
Ålder 28
Position Mittfältare
Landskamper 17 U17, 2 U19
Nationalitet Sverige
Moderklubb Hammarby IF

Smilla

Vallotto

Moa

Edrud

Josephine

Frigge

Sara

Kanutte

Ella

Wilson (utlånad)

Thea

Sørbo

Julia

Roddar

Simone

Boye

Jonna

Andersson

Smilla

Holmberg

Vilde

Hasund

Adelina

Engman

Bella

Andersson (utlånad)

Matilda

Vinberg

Madelen

Janogy

Eva

Nyström

Anna

Tamminen

Ellen

Wangerheim

Alice

Carlsson

Emma

Westin

Lotta

Ökvist

Ellen

Gibson