toggle menu

34. Alper Demirol

 

Se intervjun med Alper ovan.

 

Vintern 2021 fanns Alper Demirol med på A-lagets försäsongsläger i Spanien och imponerade de träningsmatcher han deltog i där. Den då 19-åriga Alper fortsatte att träna regelbundet med A-laget, och samtidigt stod på den så kallade utlåningslistan till HTFF. Efter ett uppehåll fick han chansen i Allsvenskan, och skrev på ett nytt avtal med Hammarbys A-lag, vilket offentliggjordes i juli 2022.

 

”Alper har sett mycket spännande ut i sina inhopp i Allsvenskan, och han har tagit stora kliv i sin utveckling. Det är en av våra unga spelare som är på framfart, tillsammans med flera andra spelare i HTFF. Det är glädjande att vi får upp ännu en spelare från vår egen verksamhet som på allvar börjar konkurrera om platser i Allsvenskan, och fler är på gång” - Jesper Jansson.

 

Den allsvenska debuten kom alltså mot BK Häcken samma år, och därefter blev det ytterligare två inhopp, och han fanns med från start i träningsmatchen mot Millwall.

Alper har Hammarby som moderklubb, och efter en utflykt till Stockholms västra delar återvände han som 17-åring, och spelade fram till säsongen 2022 i P19-laget.

 

”Jag har alltid älskat Hammarby, och jag känner mig väldigt stolt och tacksam över att få den här chansen. Jag har ju tränat en del med A-laget sedan i vintras, men det är något helt annat att komma in i en allsvensk match. När jag debuterade bestämde jag mig för att visa vem jag är och bara släppa loss, och det blir enklare när man har så bra spelare omkring sig som vi har i Hammarby. Hammarby var min första klubb, och det känns sjukt att jag nu har kommit upp i A-laget. Det är jag väldigt glad för” - Alper.

Alper facts
Ålder 21
Position Mittfältare
Nationalitet Sverige
Moderklubb Hammarby IP

Marc

Llinares

Anton

Kralj

Simon

Strand

Marcus

Rafferty

Montader

Madjed

Tesfaldet

Tekie (utlånad)

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum (utlånad)

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalić

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagić (utlånad)

Shaquille

Pinas

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg (utlånad)

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević