toggle menu

18. Loret Sadiku

 

Lär känna Loret Sadiku närmre i HTV-intervjun nedan:

 

Loret Sadiku återvände i februari 2022 till svensk fotboll efter nära åtta år i turkiska högstaligan, i och med avtalet med Hammarby. Därmed återförenas han med Jesper Jansson, som för tio år sedan tog Loret Sadiku till Helsingborg där han fick sitt genombrott.  

 

– Loret är en spelare som jag givetvis har följt länge och bara väntat på möjligheten att få honom till Hammarby. Efter tät dialog med Martí om hans tankar och önskemål så kände vi det var helt rätt spelare och rätt tillfälle. Loret har spelat på högsta nivå i Turkiet, där han haft en viktig roll i Kasimpasa, och vi får in en kvalitetsspelare som kommer att göra sina medspelare bättre. Han är tilltänkt som defensiv mittfältare men kan utan problem spela i mittbackspositionen, och hans spelaregenskaper passar perfekt in i den fotboll vi vill spela. Det är en viktig pusselbit i vårt lagbygge vi får på plats, säger Jesper Jansson.  

 

Loret Sadiku var med och spelade upp IFK Värnamo i Superettan 2010, och efter en säsong i landets näst högsta serie lämnade han för Helsingborgs IF. Där spelade han fram till sommaren 2014, för att sedan gå vidare till turkiska Mersin Idmanyurdu. 2016 värvades han till Kasimpasa där han spelat fram till nu.

Loret facts
Ålder 32
Position Mittfältare
Landskamper 3 U21
Nationalitet Kosovo
Moderklubb Hånger IF

Marc

Llinares

Anton

Kralj

Simon

Strand

Marcus

Rafferty

Montader

Madjed

Tesfaldet

Tekie (utlånad)

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum (utlånad)

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalić

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagić (utlånad)

Shaquille

Pinas

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg (utlånad)

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević