toggle menu

2. Marc Llinares

Marc hade precis avslutat sitt kontrakt med Albacete i spanska andradivisionen vilka han kom till från Algeciras i tredjedivisionen sommaren 2021 när han anslöt till Hammarby i juli 2023. Under tiden i Albacete stod han för 20 ligamatcher varav sex från start. Från juli 2022 var Marc utlånad till Osasuna där han spelat för deras reservlag Osasuna Promesas. Under säsongen spelade 23-åringen 29 ligamatcher varav 22 från start. Marc är fostrad i Espanyol där han spelade sina första nio år och därefter har han tillhört Villareals akademi och spelat för Damm U19 samt RCD Mallorca B. 

 

Marc Llinares Barragán om att komma till Hammarby:
– Jag är mycket glad att vara här och ser fram emot en vad som förhoppningsvis blir en fantastisk upplevelse i Hammarby. Mina förhoppningar med tiden här är att bli en bättre fotbollsspelare, hjälpa laget till nya framgångar och självklart vinna fotbollsmatcher. 


– I Marc får vi en vänsterback med de kvaliteter och egenskaper som vi anser att vi behöver. Han är en välutbildad spelare med en väldigt fin vänsterfot och bra löpkapacitet. Vi får säkert räkna med en viss anpassningsperiod både fysiskt och taktiskt men det känns oerhört bra att få in en spelare med Marcs kvaliteter. Med denna rekrytering har vi nu en gynnsam och bra konkurrenssituation i hela vår backlinje med avseende på kvalitet, ålder och kontraktslängd, säger Mikael Hjelmberg om Marc. 

Marc facts
Ålder 24
Position Försvarare
Nationalitet Spanien
Moderklubb Espanyol

Marc

Llinares

Anton

Kralj

Simon

Strand

Marcus

Rafferty

Montader

Madjed

Tesfaldet

Tekie (utlånad)

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum (utlånad)

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalić

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagić (utlånad)

Shaquille

Pinas

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg (utlånad)

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević