toggle menu

45. Marcus Rafferty

Marcus Rafferty kom till Hammarby från Tullinge Fotboll inför säsongen 2020. Genom åren har han avancerat genom akademin och representerat både P17 och P19. Sedan ett våren 2o23 har han tränat och även matchspelat för A-laget, där han gjort flertalet inhopp. I juli 2023 stod det klart att Hammarby förlänger avtalet med Marcus Rafferty till ett A-lagskontrakt som sträcker sig över säsongen 2027. 

 

Marcus Rafferty i samband med förlängningen: 

– Det är en dröm för mig som akademispelare att få kliva upp i A-laget och att få möjligheten att spela för klubben jag följt sedan jag var liten. Jag har varit hammarbyare sedan barnsben, min mamma spelade i damlaget innan jag föddes och jag har stått på läktaren genom åren. Nu har jag debuterat själv och hoppas bidra till att klubben vinner fler titlar.

 

Mikael Hjelmberg i samband med förlängningen: 

– Vilken resa Marcus gjort! Från att vara långtidsskadad och nästan uträknad, till en comeback som tog oss alla med storm. Som han har kämpat. Jag är oerhört glad för Marcus skull och samtidigt oerhört stolt över hur snabbt vi kom i mål med denna förlängning. Det fanns aldrig någon tvekan från någons sida. Marcus är en väldigt talangfull kille som kämpat hårt för att vara där han är i dag och för oss känns det extra kul med ytterligare en spelare som är Hammarbyare sedan barnsben som har stått på läktaren. 

 

– Hans driv och löpkapacitet både med och utan boll är egenskaper vi behöver i laget. Från södra Stockholm, via vår akademi och nu in i full konkurrens i A-laget på så oerhört kort tid är inget annat än sensationellt. Han blev ”Raff” med killarna i laget direkt. 

 

 

Marcus facts
Ålder 20
Position Mittfältare
Nationalitet Sverige

Marc

Llinares

Anton

Kralj

Simon

Strand

Marcus

Rafferty

Montader

Madjed

Tesfaldet

Tekie (utlånad)

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum (utlånad)

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalić

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagić (utlånad)

Shaquille

Pinas

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg (utlånad)

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević