toggle menu

27. Sebastian Selin

P18-landsslagsmannen Sebastian Selin har Västerås IK som moderklubb där han spelade fram till 2020, då han bytte till grannen Västerås SK. Under hösten 2021 stod Sebastian Selin på utlåningslistan från VSK till HTFF där han gjorde nio matcher. Det räckte för att göra ett så pass gott intryck på Hammarbys sportsliga ledning att värvades till klubben inför 2022.

 

– Sebastian är en mycket lovande målvakt med väldigt starka fysiska egenskaper. Han är över två meter lång, så han har stor fördel av sin räckvidd, och samtidigt är han explosiv och är bra med fötterna. Han har helt enkelt en enorm potential. Han blir nu en del i vår målvaktstrio tillsammans med Davor och Oliver, och tanken är att vi säkrar att han får matchning i HTFF. Med Sebastian hos oss har vi nu två av landets mest lovande unga målvakter, beskrev sportchef Jesper Jansson sitt nya tillskott i samband med presentationen.

 

 

– Det känns bra och stort att komma till en så stor och fin klubb som Hammarby. Jag är väldigt glad att få den här chansen och jag ska göra mitt yttersta för att bidra med så mycket jag bara kan för klubben. Först och främst är målet att utvecklas som fotbollsspelare, men på sikt hoppas jag självklart att få spela matcher för Hammarby inför alla supportrar, sade "Sebbe" om sitt nya klubbval.

 

Tidigare klubbadresser: Västerås SK, Fagersta Södra IK (på lån från Västerås SK), Akropolis (på lån från Västerås SK), HTFF (på lån från Västerås SK).

 

Sebastian facts
Ålder 21
Position Målvakt
Landskamper 3 P19
Nationalitet Sverige
Moderklubb Västerås IK

Marc

Llinares

Anton

Kralj

Simon

Strand

Marcus

Rafferty

Montader

Madjed

Tesfaldet

Tekie (utlånad)

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum (utlånad)

August

Mikkelsen

Viktor

Djukanovic

Adi

Nalić

Abdelrahman

Boudah

Pavle

Vagić (utlånad)

Shaquille

Pinas

Loret

Sadiku

Nahir

Besara

Nathaniel

Adjei

Fredrik

Hammar

Dennis

Collander

Sebastian

Selin

Edvin

Kurtulus

Jusef

Erabi

Alper

Demirol

Markus

Karlsson

Ludvig

Svanberg (utlånad)

Oliver

Dovin

Mads

Fenger

Davor

Blažević