toggle menu

Isak Vural

I början av 2023 anslöt 16-årige Isak Vural med ett förflutet till Hammarby till klubben för ett lån på ett år från sin turkiska klubb Fenerbahce SK. 

 

Isak Vural, född i Stockholm med rötter från både Sverige och Turkiet, började i unga år spela fotboll i spanska Sant Cugat innan familjen återvände till födelsestaden 2013. Väl hemma i Sverige fortsatte karriären med spel i Hammarbys ungdomslag men efter fem år i Bajen fanns intresse från både Benfica och Barcelona. Benfica blev klubben som lyckades värva den då 12-årige Isak till sin akademi. Mellan 2018 och 2021 avancerade mittfältaren från klubbens akademi och gick hela vägen till U19. 

 

Därifrån blev han i början av 2022 såld till Fenerbahces A-lag där han debuterade den 19 april, 15 år gammal, i en vänskapsmatch mot Shakhtar Donetsk som den yngsta spelaren i klubbens historia. Under 2022 har han även representerat Turkiets U16-landslag där han noterats för ett mål på tre matcher från sin centrala mittfältsposition. Nu har han återvänt till Hammarby och skrivit på ett låneavtal som sträcker sig över 2023.

 

- Isak är en oerhört talangfull spelare som också är fostrad i Hammarby. Det skall bli väldigt intressant att se hur han utvecklas i vår miljö, säger chefsscout Mikael Hjelmberg om lånet. 

 

Isak facts
Ålder 18
Position Mittfältare
Nationalitet Sverige
Moderklubb Hammarby

Nicholas

Ablido

Rasmus

Granath

Hampus

Söderström

Wilgot

Marshage

Jordan

Simpson

Kristoffer

Grauberg Lepik

Egon

Kurtulus

Ahmet

Tuhral

Elias

Mohammad

Moustapha

Amadou Sabo (utlånad)

Casper

Eklund

Noah

John

Gent

Elezaj

Isak

Vural

Ibrahima

Fofana (utlånad)

Saidou

Alioum (utlånad)

Elias

Rautanen

Melvin

Bajrović

Nobel

Gebrezgi

Stevan

Beko

Liam

Källman

Gustav

Hedin

Kingsley

Gyamfi

Deniz

Gül

Sebastian

Selin

Ian

Pettersson

William

Axelsson