toggle menu

25. Davor Blažević

Södertälje-sonen Davor Blažević började sin seniorkarriär i Brommapojkarna, där han debuterade i Allsvenskan säsongen 2014. Efter varsitt år i AFC United (nuvarande AFC Eskilstuna) och Assyriska, säsongen 2016 respektive 2017, stod han kontraktslös inför starten av 2018 och hängde med Hammarbytruppen på träningsläger till Portugal under januari månad. Han fick vakta den grönvita kassen under Algarvelägrets avslutande match och gjorde så pass bra intryck att ett korttidskontrakt skrev på, som sträckte sig fram till VM-uppehållet.

 

Vistelsen i Bajen skulle sedan förlängas till och med 2019, och efter att ha klivit fram under Johan Wilands skadefrånvaro samma säsong skrevs ett treårsavtal mitt under brinnande guldstrid i slutet av oktober månad.

 

– Det känns så klart väldigt skönt att förlänga kontraktet, och jag är väldigt nöjd och glad över att ha kommit i mål med det här eftersom det varit en vilja från båda parter under en längre tid. Huvudanledningen till att jag förlänger är att jag tror på den plan som finns inom klubben, och eftersom jag tror så starkt på den så känns det helt rätt att skriva på ett längre avtal, löd Davors egna ord i oktober 2019.

 

Se sammandraget nedan från en av det årets kanske främsta Blažević-insatser.

 

Davor facts
Ålder 31
Position Målvakt
Landskamper 9 U17, 11 U19, 1 U21
Nationalitet Sverige